Kırklareli’nde seçim heyecanı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Aday adayları saha çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kulakları genel merkezlerden gelecek haberde. Daha önceki yıllarda yapılan seçimlerde tablo az çok belli olurken, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde bu tablo net gözükmüyor.

Cumhur İttifakından Ortak Aday

AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakının Kırklareli’nde ortak aday çıkartması artık kesin. Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hangi illerde, hangi partinin aday çıkartacağı konusunda anlaşma sağladı. Buna göre Cumhur İttifakının Kırklareli’nde MHP adayı ile seçime girmesi bekleniyor. Ancak bununla ilgili ne AK Parti, ne de MHP Genel Merkezi’nden resmi bir açıklama yapılmadı.  Kırklareli’nde öne çıkan isimler ise Derya Bulut ve Soner Ilık. Sürpriz bir ismin açıklanması şu an için beklenmiyor. Ayrıca İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis içinde ortak liste yapılacak.

CHP’de Yüksek Gerilim

Bilindiği gibi CHP Kırklareli’nde ön seçim kararı aldı. Ön seçimin yapılacağı tarih olarak Ocak ayının ilk haftası işaret ediliyor. Ön seçim kararı alındıktan sonra Belediye Başkan Aday Adayları Mehmet Siyam Kesimoğlu, Serdar Türker, Ünal Başkur ve Gürkan Oras CHP üyelerini ziyaret ederek destek istiyor. Alınan duyumlara göre CHP Kırklareli İl Yönetiminin süreci şeffaf yönetmek için toplantı üzerine toplantı gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Aday adayları ise saha çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeliği içinde birçok isim aday adaylık başvurularını İl Yönetimine sundu.

İYİ Parti’de Sessizlik Hakim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde Grup toplantısında yaptığı konuşmada, hiçbir ittifakta bulunmayarak seçime kendi adayları ile gireceklerini belirtmişti. Şu ana kadar İYİ Parti’de Kırklareli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan tek isim Nagihan Alpsoy Özçelik oldu. Ancak burada da yine Belediye Başkalığı adaylığı için ismi geçenler var. Bu isimler Kürşad Yamaner ve Hilmi Hersek. Kamuoyunun düşüncesi bu iki ismin Genel Merkez tarafından açıklanmasının sürpriz olmayacağı yönünde…

Ercan Andaç

Büyük Birlik Partisi Kırklareli İl Başkanı Ercan Andaç, özellikle en son yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde yaptığı çalışmalarla adından çok söz ettirmişti. Cumhur İttifakı içinde yer alan partinin şu an için özellikle Kırklareli bazında ne gibi bir adım atacağı netlik kazanmadı. Ancak Ercan Andaç ismi de kulislerde dolaşmaya başladı. (Kadir Sinici)

Editör: Kadir Sinici