Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2024 yerel seçimlerinde Kırklareli’ndeki bekleyişini sürdürüyor. Sandığa 55 günden az bir süre kalmasına rağmen, merkezdeki Cumhur İttifakı adayı Derya Bulut’un duyurulması haricinde, ilçe ve beldelerde tek bir ismin dahi açıklanmaması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Geciken her gün adayların çalışma takvimi için de zamanın daraldığını gösterirken, bu sessizliğin sebebi vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor.

Merkezde İttifak Kararı Tepki Görmüştü

29 ilde anlaşmaya varan Cumhur İttifakından;  MHP 24, AK Parti 5 ilde aday göstermeyeceğini, söz konusu bölgelerde ittifak ortaklarının birbirlerini destekleyecekleri duyurulmuştu. O 5 İl arasında Kırklareli de yer aldı. Böylece iktidar Kırklareli’nde MHP adayını destekleme kararı aldı. Bu duyurudan kısa bir süre sonra Kırklareli’nin Cumhur ittifakı adayı Derya Bulut olarak duyurulmuştu. Bu karar bazı AK Partili isimlerden büyük tepki de toplamıştı.

Merkezde yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler ilçe ve beldelere döndü. Aynı ittifak Kırklareli’nde ilçe ve beldeleri kapsamadığı için, partiler bu bölgelerde kendi adayları ile seçime girecek.

Ancak haberimizi hazırladığımız bugün itibariyle iktidar partisi Kırklareli’nin ilçe ve beldesinden tek bir adayı bile henüz açıklamış değil.

Favori İsimler Kimler?

Kırklareli’nde mevcut AK Partili Belediyelere baktığımızda birçok ismin yeni den aday gösterilmesi kuvvetli ihtimal olarak görünüyor.

AK Parti’nin bölgemizdeki mevcut tablosu şu şekilde;

Pınarhisar’da İhsan Talay, Demirköy’de Recep Gün, Kofçaz’da Ziya Karataş, Üsküp Beldesinde Hüseyin Kasap, Alpullu’da Erhan Ceylan, Büyükmandıra’da Ersan Çölgeçen, Kavaklı’da Gürel Koşdemir ve Evrensekiz’de geçtiğimiz yıllarda CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Mustafa Nalbant başkanlık koltuğunda oturuyorlar.

AK Parti Kırklareli’nde bir yandan bu bölgeleri korumaya çalışırken diğer yandan MHP’li Çakıllı Belediyesi hariç diğer tüm bölgelerin CHP’ye ait olduğu; Babaeski, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Vize ilçeleri, Karahalil, İğneada, İnece, Ahmetbey, Büyükkarıştıran, Kaynarca ve Kıyıköy beldelerini kazanmak için sahaya çıkacak.

Ancak aday belirleme noktasında kimine göre geç kalındığı düşünülen iktidar partisinin, Kırklareli’nin kritik adaylarını ne zaman açıklayacağı hala belirsizliğini koruyor… (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi