Yoğun talep altında bulunan kurumlar arasında yer alan nüfus müdürlükleri vatandaşların yapılan hizmetlerden faydalanması için geliştirilirken, kişilerin hizmetlerden yararlanarak daha kısa sürede işlemlerini tamamlamasına olanak sağlıyor.

Kırklareli Alternatif Gazetesi olarak Kırklareli Merkez İlçe Nüfus Müdürü Kenan Atay’a ziyarette bulunduk. Yapılan ziyarette Atay, sunulan hizmetler hakkında muhabirlerimize açıklamalarda bulundu.

Atay Yapılan açıklamada Kırklareli merkez ilçe nüfus Müdürlüğü’nde yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

3 Günde Teslim Ediliyor

Kenan Atay, pasaport işlemleriyle alakalı şu ifadelere yer verdi; “Müdürlüğümüzde pasaport randevularında hiçbir sıkıntı yaşamadan vatandaşlarımıza 3 günde teslimini gerçekleştiriyoruz. Gün içerisinde 15 ile 20 arasında pasaport işleminde bulunuyoruz” dedi. 2018’den bu yana yapılan pasaport işlemleri sayısını aktaran Atay, bu sayının 18.450 olduğunu dile getirdi.

En yoğun talebin yapılan yeni düzenlemelerle, yeni kimlik kartlarının değiştirilmesinde yaşandığını aktaran Atay, Kırklareli’nde kimlik kartı yenileme oranın yüzde 91,5 olduğunu kaydetti. Atay bu oranın Kırklareli için oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

Kenan Atay, kimlik yenileme işlemlerinin artışında resmi dairelerin artık eski kimlik kartlarıyla işlem yapmamasının da büyük katkısı olduğunu söyledi. (Güfte Çanlı)

Editör: Haber Merkezi