Mavi Vatan'ın koruyucusu Sahil Güvenlik Komutanlığının Kırklareli sınır hattında görev yapan unsurlarına hizmet verecek "Beğendik Sahil Güvenlik Komutanlığı Tesisleri" Kırklareli Valisi Birol Ekici'nin katıldığı törenle 25 Ocak 2024 Perşembe günü dualarla hizmete açıldı.

I M G 20240126 W A0014

Beğendik Sahil Güvenlik Komutanlığı Tesisleri açılış programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Tesisin yapımı ile ilgili bilgilerin davetliler ile paylaşılmasının ardından Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu ve Vali Birol Ekici açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Vali Ekici, konuşmasında Mavi Vatan denizlerimizin savunucusu ve yılmaz koruyucuları olan Sahil Güvenlik Komutanlığının Beğendik Köyü Limanında konuşlu olan unsurlarının hizmetine sunulan tesisin hayırlı olması temennisinde bulunarak vatan savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ile kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad etti.

I M G 20240126 W A0013

Mavi vatanımızın savunmasına güç katacak bu tesis ile sadece asayiş ve savunma olarak güçlenmediğimizi ayrıca denizlerimizden geçimini sağlayan halkımıza da yetkisiz ve izinsiz avlanma önlemleri ile daha bol ve bereketli kazançlar sağlayacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Vali Birol Ekici, Beğendik Sahil Güvenlik Komutanlığı Tesislerinin açılışını davetliler ile birlikte dualarla gerçekleştirdiler. Açılışın ardından tesisleri gezerek bilgiler aldılar. (Basın Bülteni)

I M G 20240126 W A0016

Editör: Basın Bülteni