Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığı’nın geleneksel Çarşamba toplantısı bugün saat 12.30’da gerçekleştirildi. Kırklareli Belediye Başkanı, yeni dönem Belediye Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Merkez İlçe Sekreteri Şahin Yetiş ve çok sayıda partililerin katılım gösterdiği toplantının konusu 6 Şubat depremiydi.

Merkez İlçe Sekreteri Yetiş tarafından yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi;

“Hepimizin bildiği üzere 6 Şubat 2023 ülke tarihimizin en büyük doğal felaketini yaşadığımız gün oldu. O gün sabaha karşı 11 ilimiz bir doğal afetle yıkıldı.

Yüz binlerce insanımız yıkılan binaların altında kaldı. Resmi verilere göre 50 bini aşkın yurttaşımız hayatını kaybetti 107.204 yurttaşımız da yaralandı.

Tabi ki resmi verilere ne kadar güvenilirse tablo bu şekilde görünüyor. Elbette deprem engellenemez bir doğa olayı olsa da, insanlarımızı öldüren binalardı.

Sıyası rant uğruna onlarca kez çıkarılan imar afları ile yasallaştırılan plansız, projesiz, denetimsiz binalar adeta birer tabuta dönüşmüştü. Afetin dayanılmaz ağırlığının sebebi de bu oldu.

Ancak maalesef hiçbir sıyası özeleştiri ve sorumluluk duygusuna rastlanılmadı. Yargılamalar ve adalet arayışı birkaç müteahhidin yargılanması ile sınırlı kaldı.

Deprem mağduru halkın yaralarının sarılması konusunda da maalesef ülke yönetimi olarak sınıfta kalınmıştır.

Bu ülkenin yurttaşları tasada ve kıvançta bir arada olmanın kadim geleneği ile en üst seviyede dayanışma göstermiş ise de önce çadır bulunmamış, sonra iklim durumuna göre çadırdan konteynere, sonrada kalıcı konutlara halen geçilmemiştir.

Yaşanan 1 yıllık süreç hamasetle geçirilmiştir.

Bugün depremin 1. Yıldönümünde sıyası iradenin en üstlerinden ölenlerin 130 binler düzeyinde olduğunu acıyla öğreniyoruz.

Ölü sayıları üzerinden siyasi hesaplar yapanların, kayıpların nerede olduğunu bilmesini de beklemiyoruz.

Yine depremzede halkın yaralarının sarılması beklenirken ülkenin tek yöneticisi, sıyası iktidarın yandaşı olmayan yerel yönetimlerin gerekli yardımı alamayacağını söylemek gafletinde bulunabiliyor. Bu söylemle yüreğimiz sızlıyor, insanlığımızdan utanıyoruz.

Bu duygularla ülkemizin yaşadığı en büyük doğal afetin 1. Yıldönümünde ölen yurttaşlarımızı bir kez daha anıyoruz.

Yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyoruz. Bütün deprem bölgesi yurttaşlarımızla dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz.” (Ferdi Kurtbayram)

425811085 7466823143376818 2658370606536612693 ND S C 0263

Editör: Ferdi Kurtbayram