Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli’nde birçok bölgede ön seçim ile adaylarını belirlemeye hazırlanıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren CHP, büyük bir olasılıkla Ocak ayının ilk haftasında, sandık başına gidecek.

Son yapılan Parti Meclisi toplantısında Kırklareli dahil 35 seçim çevresinde ise ön seçime gidildiğini duyuran CHP; Kırklareli Merkez İlçe - Kırklareli/İnece Beldesi, Babaeski Merkez - Babaeski/Büyükmandıra Beldesi - Babaeski/Alpullu Beldesi, Pınarhisar Merkez - Pınarhisar/Kaynarca Beldesi, Vize/Kıyıköy Beldesi - Vize/Çakıllı Beldesi, Demirköy İlçesi, Pehlivanköy İlçesi, Kofçaz İlçesinde sandıklarını kuracak.

Lüleburgaz ilçesi ile İğneada beldesinde ise anket yöntemine gidildi. Ancak Lüleburgaz’da bir değişiklik yaşanabilir. Anketin ardından ilçedeki 6 tane Belediye Başkan aday adayı için ön seçim gerçekleştirilebileceği ifade ediliyor.

Bu aday adaylardan biri de Hakan Dedeoğlu…  Lüleburgaz’da verdiği çevre mücadelesi ile tanınan TEMA Vakfı önceki dönem Trakya Bölge Sorumlusu ve Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu Kurucu Üyesi, CHP’li Hakan Dedeoğlu partisinden Lüleburgaz için Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıklamıştı.

Alternatif Gazetesi olarak Dedeoğlu ile yaptığımız görüşmede, tıpkı Kırklareli merkezde olduğu gibi Lüleburgaz’da da bir ön seçim gerçekleştirilmesini en doğru yöntem olarak gördüğünü ifade etti. Dedeoğlu; “Şu anda devam eden bir anket uygulaması var. Ancak benim şahsi kanaatim; Lüleburgaz’da da bir ön seçim uygulamasının yapılması yönündedir. En rasyonel ve sağlıklı sonuca bu şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda parti içi demokrasinin en güzel yansımalarından biri olan ön seçimi destekliyorum” şeklinde konuştu. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram