Yurttaşlık Derneği ile çalışmalarının olduğunu aktaran Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş, kentlerin afet derinliği hakkında bir toplantıya katlım sağladıklarını aktardı. Ertaş,” Kent Konseyi olarak deprem sonrası bu konulara ağırlık verdik ve çalıştık. Burada afet çalışma grubu kurdum. Bu kapsamda incelemelerimiz doğrultusunda afet durumu başımıza geldiğinde 80 km ötemize kadar büyük bir yıkım bekleniyor. Kırklareli bu anlamda lojistik ve toplanma alanları bakımından buralar çok kıymetli bir nokta. Peki şu soru aklımıza geliyor, bizler yarın oluşabilecek afet durumu neticesinde kentte gerekli hazırlıkları yapıyor muyuz? Afet toplanma alanlarını ne kadar iyi biliyoruz. Burada merkez yönetimlerin gönderdikleriyle belediyelerin gönderdikleri arasın toplanma alanları ve acil durum planları çakışıyor. Özelikle benim için çok önemli bir kısım afet iskân alanları nelerdir?” dedi.

1/100 binliklerle bunların işaretlendiğini aktaran Başkan Ertaş, “Belediyenin bundan haberi yok ya da belediyenin böyle bir alt yapı çalışması bile yok. Kırklareli’nde deprem için ayrılan iskan alanı fen bilimlerinin ilerisinde eğimli bir arazi, fakat bu tahsis edilen alan için alt yapı çalışmalarının yapılaması ve düzenlenmesi acili yet taşıyan önemli bir konu. Elektik, su kanalizasyon konularında çalışmalar yapılmalı ki herhangi bir afet durumunda afet zedelerin kolaylıkla bu alanda barınma ve temel ihtiyaçları karşılanabilsin.” ifadelerini kullandı.

Bu alanlar için mutfak sağlık ekibi lojistik konularında planlarının yapılması gerektiğini vurgulayan Yasemin Ertaş, afet durumunda ihtiyaçların karşılanabilecek dükkanların belirlenmesi önemli hususlardan bazıları olduğunu vurguladı.

Alet makine, iş makinalarının tespitinin neden yapılmasının önemini aktaran Yasemin Ertaş, “Bunlar önem arz eden konulardır. Afet durumunda ilk olarak hangi sektörlerden yardım alınacağı ve ihtiyaçların karşılanabileceği konuları ayrıca önceden planın yapılması gereken hususlar dahilinde.” şeklinde konuştu. (Güfte Çanlı)

Editör: Güfte Çanlı