Üniversite öğrencileri ve kulüpleriyle hayata geçirdiğimiz röportaj serimizde Kırklareli Üniversitesi Edebi Düşünce Kulübü ile bir araya geldik. Kulübün Başkanı Ekrem Ersin Kurt ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşide, kulüp olarak amaçları ve gelecek planlarını değerlendirdik.

Edebi Düşünce Topluluğunun Amacı Nedir?

Edebi Düşünce Kulübü Başkanı ve İlahiyat Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Ekrem Ersin Kurt, Kırklareli’nde 5.yılım. Kulübümüzün amacı ve kuruluşu ile ilgili öncelikle şunu ifade edeyim kulübümüzün kuruluş tarihi 2014’tür. Bu nedenle İlahiyat Fakültesi kulüplerinin en eskilerinden birisiyiz. Bu çok önemli geçen süre zarfında pek çok kişinin yönetiminden geçti, birçok kişiyi mezun etti kulübümüz son olarak da bizim yönetimimize denk geldi. Kulübümüzün kuruluş amacı İlahiyat Fakültesinin görüşlerinden de anlaşılacağı üzere edebin, edebiyatın, kültürün, toplumun norm ve değerlerini ön plana çıkartarak faaliyetler gerçekleştirmek. Kulübümüzün yönetimini yeni devraldık, kulübün üyeleri de yıllardır beraber olduğumuz arkadaşlarımız. 5 yıl boyunca İlahiyat Fakültesine hizmet ettik, fakültemizi temsil ettik. Fakültemizdeki toplulukların projeleri bizlerin işbirliği ile gerçekleşti. Yeni olabiliriz ancak yabancı değiliz.

8Bb9De19 7371 4054 Ad57 44Eadcf057C7

Edebi Düşünce Kulübü Ne Gibi Etkinlikler Yapar?

Edebi Düşünce Kulübü pek çok farklı alanda etkinlik yapar. Şunu söylemek istiyorum ki ilk olarak büyük bir kamp etkinliğimiz olacak. Bu sadece Kırklareli Üniversitesi Öğrencilerini değil tüm Trakya’da bulunan öğrencileri baz alacak, geniş bir platform ve çerçevede gerçekleşecek. Yaklaşık 100 çadırlık büyük bir platform olacak. Kamp etkinliğimizin içeriğinden bahsedecek olursam, bizim tarihi geleneklerimizden gelen okçuluk branşı olacak. Klasik kamp ateşimiz ve sohbetimiz olacak. Bunun dışında yürüyüşlerimiz, pikniklerimiz ve bunun gibi pek çok program olacak. Programlarımızı hayata geçirirken, bazı vakıflardan destek alıyoruz. Sponsorluk anlaşmalarımız var ama tabi ki sizler aracılığınızla duyuruda bulunmak istiyoruz her türlü desteğe açığız.

Sonrasında ülkemizin önde gelen şair ve yazarlarından Nurullah Genç gibi hanımefendilerinden Necla Nazır gibi isimleri davet etmeyi düşünüyoruz. Bunu da en geç ilk dönem sonuna kadar hayata geçireceğiz. Bunun dışında üyelerimizin taleplerini de değerlendirip, yeni projeleri gerçekleştireceğiz. Söyleşilerimiz herkese hitap edecek sadece öğrencilere değil, tüm vatandaşlarımız katılım sağlayabilecek.

Diğer Kulüplerle Ortak İşbirliği Düşünüyor Musunuz?

Bizler kulüp olarak etkinlikler yapıyoruz ancak diğer kulüplerle hatta başka üniversitelerden kulüplerle ortak eşgüdümlü etkinlikler düzenlemek isteriz. Planlarımız var mesela Regaip Kandilinde İlahiyat Kulübü, Genç İz Kulübü ve Genç İyilik Kulübü işbirliğinde bir program düzenleyeceğiz. 11 Ocak tarihinde İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda saat 15.00’te başlayacak etkinliğimize Ahmet Çapku ve Muhammed Ezber hocalarımız konuşmacı olarak katılacak.

Sizin Diğer Topluluklardan Ne Farkınız Mı?

Tabi ki diğer üniversitelerde diğer topluluklarda benzer vizyon ve misyona sahip oluşumlar olabilir ama bizler hayata geçirdiğimiz projelerle kendimizi iyi bir konuma getirmek istiyoruz. Diğer üniversitelerde ki benzer faaliyetler yapan topluluklarla da ortak işler yapmak isteriz.

42Cf7F8B 481D 4292 883F 4485309A1C6B

Peki Öğrenci Kulüpleri Neden Önemli?

5 sene önce üniversiteye kaydolmaya ilk kez geldiğimizde bize şunu demişlerdi. Arkadaşlar Kırklareli Üniversitesi çok fazla etkinliği olan, Kırklareli öğrencilerin çok fazla gezip dolaşıp nefes alabileceği bir yer değil. Nasıl rahat edebilirsiniz, nasıl keyifli vakit geçirebilirsiniz dediklerinde tavsiyeleri kulüpler olmuştu. Şimdi biz de ilk senemiz olduğu için demek istediklerini anlamamıştık. Ama sonra farkına vardım ki bambaşka bir şeymiş, öğrencilik hayatını öğrencilik hayatı yapan şey kulüplermiş. Kırklareli gibi nispeten küçük bir yerde öğrenci kulüplerinin sohbetleri, gezileri, etkinlikleri öğrencilerin nefes almasını sağlıyor. Biz de bunun bilinciyle bu yüke bir omuz atmamız gerekiyor ve bu şekilde yola çıktık.

Son Olarak Söylemek İstediğiniz Bir Şey Var Mı?

Bir dörtlükle bitirmek istiyorum. Bir katreyim, ummanın derdindeyim... Çölde bir kum tanesi, denizde bir damla olmak güzel. Buradan hareketle üstlendiğimiz sorumluluğun deryada damla çölde kum tanesi olduğunun bilinciyle Gayret bizden, takdir ve tevfik Allah'tandır diyorum. Bizimle Alternatif Gazetesine kendim, ekip arkadaşlarım ve üyelerim adına teşekkür ediyorum. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy