Yıl yılbaşı gecesini evlerinde aileleriyle geçirmek isteyenler için en keyifli aktivitelerden birisi film izlemek. Sizler için yılbaşı gecesi izlenebilecek filmleri derledik.

Evde Tek Başına

1990 yılında komedi-macera türünde izleyici ile buluşan ABD yapımı film, ailesinin Fransa’ya tatile giderken kendisini evde unuttukları küçük bir çocuğun geçirdiği macera dolu Noel gecesini konu ediniyor. Filmin yönetmenliğini Chris Columbus üstleniyor. Noel’den bir gece önce ailesi tarafından çatı katına cezaya gönderilen Kevin, ailesinin Noel tatili için hazırlığı sırasında evde unutuluyor. Ailesi tarafından evde unutulan Kevin, Noel gecesini Harry ve Marv isimli iki hırsızı atlatmaya çalışarak geçiriyor. Kevin’ın ailesinin evini soymaya gelen Harry ve Marv, küçük Kevin’ın atlatılması zor bir karakter olduğunu ev içinde yaşayacakları eğlenceli ve bir o kadar macera dolu parkurlarla deneyimleyecektir. Başrolünü Macaulay Culkin’in üstlendiği ve En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan filmin diğer oyuncuları, Catherine O’Hara ve Joe Pesci olarak sıralanıyor.

Evde Tek Basina 2

Grinç

Dr Seuss’un klasiğinden uyarlanan Grinç, çocuklar için harika bir yılbaşı filmi seçeneği. Whoville’ye Noel gelmiş ve tüm caddeler ışıl ışıl olmuştur. Bu güzel atmosferde herkes noeli iple çekmektedir. Bu kasabada hediye almak en büyük dertlerden biridir çünkü herkes bunaa inanılmaz önem vermektedir. Ancak Grinç bu neşeli halktan ayrı bir yerde, Crumpit Dağı’nın zirvesinde yaşamakta ve noelden nefret etmektedir. Ona göre halkın Noel sevinci boş bir uğraştır ve aptalca görünmektedir. Kimsenin böyle boş bir sevinci yaşamasını istemeyen Grinç, Noel gününü mahvetmek için bir dizi plan yapacaktır. Bu ilginç karaktere Jim Carrey hayat verirken, Taylor Momsen ve Christine Baranski de kadrodaki diğer başarılı isimler olarak boy gösteriyor.

How The Grinch Stole Christmas 3201991 5011 640X360

Noel Baba

John Pasquin’in perspektifinden çıkan Noel Baba, 1994 yapımı bir komedi filmi. Yeni yıla girerken kesinlikle izlenesi filmlerin başında geliyor. Scott Calvin, günlerden birgün tesadüfen bir kazaya şahit olur. Kazada yaralanan kişi bir Noel babadır. Çocuklara hediye ulaştırması gereken Noel Baba şimdi ayağa kalkamayacak durumdadır. Çocukların hediyesi bir şekilde yeni yıla girmelerine gönlü el vermeyen Scott, bu görevi üstlenmek için hazırdır. Kahkahaların her saniye çığ gibi büyüdüğü filmde öncelikle isteksiz olan Scott’un sonrasında bu durum hoşuna gitmeye başlar. Tim Allen’in başrolde fırtınalar estirdiği yapım, izleyiciyi yeni yılda yalnız bırakmayacak filmlerden. Filmin senaryosu ise Steven Rudnick ve Leo Benvenuti tarafından kaleme alınıyor.

7 Noel Baba 1994 Ua Sd

Kutup Ekspresi

Kalpleri ısıtan sıcacık öyküsü ile yılbaşı gecesini çocuklar için adeta şölene çevirecek Kutup Ekspresi, ailece izlenebilecek yapımlardan. Bir çocuğun Noel babaya karşı sönen umudunu merkeze alan film, bir çocuk filminden fazlası. Noele karşı beklentisi kalmayan bir erkek çocuğu hiç bilmediği bir trene biner ve hayal bile edemeyeceği yerlere fantastik bir yolculuk ederken bulur kendini. Mucizeleri aratmayan tren, aslında Noel Baba’nın evine doğru hareket etmektedir. Tom Hanks’in mutluluk veren sesiyle taçlanan Kutup Ekspresi, her yaştan insana hitap ediyor. Yönetmen koltuğunda ise Robert Zemeckis oturuyor. Başarılı yapım ayrıca masumiyet, inanç ve seçim gibi konseptleri en naif şekilde çocukların hayal dünyası ile buluşturuyor.

M V5 B Mj I0 O T M5 Mz A4 O V5 B Ml5 Ban Bn Xk Ft Z Tgw N Tkz Mz U2 Mz E@. V1 S X1777 C R001777755 A L

Elf

2003 yılında fantastik-komedi-aile türünde vizyona giren ABD yapımı filmin yönetmenliğini Jon Favreau üstleniyor. Film, Kuzey Kutbu’nda yaşamını sürdüren ve kendisini Elf zanneden Buddy’nin öyküsünü konu ediniyor. Buddy kendisini her zaman Elf olarak görürken, boyunun uzamasıyla bunun doğru olmadığı ile yüzleşmek durumunda kalıyor. Kendisinin bir Elf olmadığını anlayan Buddy, gerçek ailesini aramak için New York’a yolculuğa çıkıyor. Kendi dünyasından bambaşka bir dünyaya geçiş yapan Buddy, hem bu gerçekle mücadele etmeye çalışırken hem de öz ailesiyle tanışmanın heyecanını yaşıyor. New York’ta annesi, babası ve kardeşiyle tanışan Buddy’nin tek korktuğu şey ise, bu dünyada Noel’e karşı duyulan saygının ve özenin eksik olması. Senaryosu ve oyunculuğu ile izleyicilerin gönlünü kazanan filmin oyuncu kadrosunda; Will Ferrel, Zooey Deschanel ve James Caan yer alıyor.

M V5 B M Tk4 M D M0 M D M3 N15 B Ml5 Ban Bn Xk Ft Z Tgw Mz Iz Mz U2 Mz E@. V1

Gremlinler

1984 yılında fantastik-komedi türünde izleyici ile buluşan animasyon filmin yönetmenliğini Joe Dante üstleniyor. Fantastik öğelere ve özgün bir senaryoya sahip olan film, Rand Peltzer isimli başarısız bir mucidin Gizmo isimli sevimli ve küçük bir yaratığı ailesine Noel hediyesi olarak satın almasıyla başlıyor. Gizmo isimli yaratık hakkında bazı bilinmesi gereken bilgiler yer alıyor. Gizmo isimli yaratıkla ilgili çok önemli 3 kural arasında; güneş ışığına çıkarılmaması, çok az su içirilmesi  gece yarısından sonra yemek yememesi gerektiği yer alıyor. Fakat başarısız mucit olan Rand ve oğlu Billy, bu kuralları ihmal etmeye başlayınca, başları Gremlin adlı vahşi ve aç canavarlarla mücadele etmek durumunda kalıyorlar. Komedi ve fantastik öğelere bolca yer veren animasyon filmin seslendirme kadrosunda; Zach Galligan, Phoebe Cates ve Hoyt Axton yer alıyor.

Gremlinler Animasyon Dizisi 2 1024X640

Frozen

Karlar Ülkesi yani en bilinen adıyla Frozen, ABD yapımı bir animasyon filmi olarak Hans Christian Andersen’in ‘’The Snow Queen’’ isimli eserinden uyarlanıyor. 102 dakika uzunluğundaki Karlar Ülkesi, 2013 yılında izleyiciyle buluşuyor. Yapımın senaristliğini üstlenen Jennifer Lee aynı zamanda yönetmen koltuğunu Chris Buck ile paylaşıyor. Filmin yapımcılığını Peter Del Vecho üstlenirken oyuncu kadrosu yani seslendirme kadrosunda ise Kristen Bell, İdina Menzel, Jonathan Groff ve Josh Gad gibi isimler yer alıyor. Film, karlar kraliçesinin kardeşi olan Anna’nın cesur bir dağ adamı ve bu adamın geyiğiyle çıktığı bir serüveni ele alıyor. Bu serüvenin amacı ise buz büyüsünü yok edip karlar kraliçesi olan Elsa’yı bulmak oluyor. 102 dakika uzunluğundaki Karlar Ülkesi’nin müziklerini ise Christophe Beck hazırlıyor. Film Akademi Ödülü yani en bilinen adıyla Oscar da dahil olmak üzere pek çok ünlü ödülü kazanmayı başarıyor.

Scale

Çılgın Aile Yılbaşı Tatilinde

1989 yılında komedi türünde vizyona giren ABD yapımı filmin yönetmenliğini Jeremiah S. Chechik üstleniyor. Noel temalı film, Noel tatili için Avrupa seyahatine çıkan mutlu ve sevimli bir Amerikan ailesini konu ediniyor. Griswold ailesi geleneksel Noel kutlaması için çılgınca bir parti veriyor. Fakat Clark, çocukları ve karısı Ellen için işler umduğu gibi gitmiyor. Talihsizlikler ile karşılaşan Clark ve ailesi, gece bitene kadar Noel’in onlara şans getireceğini umut etmekten vazgeçmiyor. Amerika’da geleneksel Noel kutlamalarına ait birçok motif bulabileceğiniz film, kış günlerinde sıcacık bir izleme keyfi yaşatıyor. Birbirinden eğlenceli sahneleri ve komedi öğeleri ile izleyiciye samimi bir izleme atmosferi yaratan filmin oyuncu kadrosunda; Chevy Chase, Beverly D’Angelo ve Juliette Lewis yer alıyor.

National Lampoons Christmas Vacation Cilgin Aile Yilbasi Tatilinde

Aşk Her Yerde

2003 yılında romantik-komedi türünde izleyici ile buluşan İngiltere yapımı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Richard Curtis üstleniyor. Film, Londra’da Noel gecesinden önce yaşayan birbirinden farklı ve bağımsız yaşamları konu ediniyor. Noel kutlamasından önce eşler, rock yıldızı-menajeri ve baba-oğul arasında geçen birbirinden farklı hikayede, tutkulu ve engellenemez aşklara yer veriliyor. Hem önemli bir statüye sahip olan kişiler, hem de rock yıldızı olarak kitlelere seslenmeyi başaran ünlü bir sanatçı ayrımının yapılmadığı aşk ve tutku gibi duygular, filmde tam anlamı ile izleyiciyi büyülemeyi başarıyor. Özgün senaryosu ile birbirinden farklı on aşk öyküsünü konu edinen filmin oyuncu kadrosunda; Hugh Grant, Liam Neeson ve Martine McCutcheon yer alıyor.

Aşk Her Yerde

Noel Gecesi Kabusu

Özgün ismi The Nightmare Before Christmas olan film, 1993 yılında vizyona girmiş, ABD yapımı bir müzikal animasyon filmidir. Film Halloween Town adlı ütopik bir dünyada geçmektedir. Burası içinde çeşitli canavar ve varlıkların yer aldığı hayali bir fantezi dünyasıdır. Halloween Town’da Cadılar Bayramı hazırlıkları sırasında yaşananlar anlatılmaktadır. Filmdeki karakterlerin seslendirmelerini Danny Elfman başta olmak üzere Chris Sarandon ve Catherine O’Hara gibi isimler yapmaktadır. Seyirci ve eleştirmenlerden oldukça olumlu yorumlar alan film, dünya çapında 91 milyon doların üzerinde bir hasılat elde etti. Ayrıca film  En İyi Görsel Efekt dalında Akademi Ödülü’ne de aday gösterilmiştir.

18682574.Jpg R 640 600 B 1 D6 D6 D6 F Jpg Q X Xxyxx

Zor Ölüm

Gerilim ve aksiyon filmi dendiğinde akla gelen filmlerden birisi olan Zor Ölüm , 1988 yılında seyirciyle buluşmuş ABD yapımı bir filmdir. Roderick Thorp’un Nothing Lasts Forever adlı romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda ise John McTiernan oturmaktadır. Orijinal ismi Die Hard olan Zor Ölüm dünya çapında toplamda 140 milyon doların üzerinde bir hasılat yaparak büyük de bir başarı elde etmiştir. Noelde eşi ve çocuğundan ayrı kalmak zorunda olan bir polis memurunun anlatıldığı filmin başrolünde ise usta oyuncu Bruce Willis yer almaktadır. Yabancı Dilde En İyi Film dalında Japon Akademi Ödülü’nü kazanan filmin sonraki yıllarda da devam filmleri çekilmiştir ve Zor Ölüm  böylelikle dünya sinema tarihinde kalıcı bir yere sahip olduğunu ispatlamıştır.

Thumb D B A039 B3 B407 4440 8869 5 E F D2 C F D302 F

Klaus

Klaus, çocuk komedi türünde İspanyol yapımı bir film olup 2019 yılında izleyiciyle buluşuyor. Filmin yönetmenliğini ve hikayesini üstlenen Sergio Pablos yapımcı koltuğunu Jinko Gotoh, Marisa Roman, Matthew Teevan, Mercedes Gamero, Mikel Lejarza Ortiz ve Gustavo Ferrada ile paylaşıyor. Senaristliğini ise Jim Mahoney, Zach Lewis ve Sergio Pablos’un yaptığı yapımın oyuncu kadrosunda ise Jason Schwartzman, J. K. Simmons, Rashida Jones ve Will Sasso gibi isimler yer alıyor. Film, genç bir postacı olan Jesper’ın hayatını ele alıyor. Jesper’in yaşamı oyuncakçı olan Klaus ile tanıştıktan sonra değişmeye başlıyor. 97 dakika uzunluğundaki yapımın müziklerini Alfonso G. Aguilar üstleniyor. Klaus, yayınlandığı tarihten sonra izleyici ve eleştirmenler tarafından tam not almayı başarıyor.

A A A A B Y E Z2 M Ta Y G Yd X9O Y48Q D T Spyq Ttj5 U J02 X Pmn Et Pcr2 C W7 B8Bx3 Ri Gb Yt 2Q3 Yv Es V5 B Y L98 F N Duat65J A B Z Vra75R H C O Eegi Q

Şahane Hayat

Şahane Hayat yani en bilinen adıyla It’s a Wonderful Life, fantastik drama türünde ABD yapımı bir film olarak 1946 yılında izleyiciyle buluşuyor. Filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Frank Capra aynı zamanda senarist koltuğunu ise Frances Goodrich ile paylaşıyor. Müziklerini ise Dimitri Tiomkin’in üstlendiği film Philip Van Doren Stern’in ‘’The Greatest Gift’’ adlı eserinden uyarlanıyor. 130 dakika uzunluğundaki film, iflas etmek üzere olan hoşgörülü ve güvenilir bir adamın Noel akşamında kendisini nehre atıp intihar edecek olmasını ele alıyor. Frank Capra’ya Altın Küre En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran film, en bilindik noel filmleri arasında yer alıyor. Yayınlandığı tarihten itibaren oldukça ilgi görmeyi başaran Şahane Hayat, izleyici ve eleştirmenlerden tam not almayı başarıyor.

5762

Neşeli Hayat

Listemizdeki tek Türk filmi başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Büşra Pekin ve Ersin Korkut'un olduğu bu film, neşeli bir hayata sahip olmak için uğraşan bir ailenin dramını anlatıyor. Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı filmde, sırtında dünyayı taşıyan Rıza Şentürk, Noel Baba'yı canlandırıyor. Filmin kadrosunda BKM Mutfak oyuncuları da bulunmaktadır.

5Feb4F1955427E202895B58F

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi