31 Mart 2024 yerel seçimleri için partisi CHP’den yeniden aynı göreve aday adayı olan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrah Yıldırım önderliğinde çok sayıda yerel basın mensubunun katılım gösterdiği kahvaltıya, Başkan Kesimoğlu, eşi Sibel Kesimoğlu ile birlikte iştirak etti.

Sohbet havasında yenen kahvaltının ardından Başkan Kesimoğlu açıklamalarına şu sözlerle başladı;

“Bildiğiniz gibi 31 Mart 2024 tarihinde yeni bir yerel seçime gidiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde il merkezinde Belediye Başkan adayımız ön seçim ile belirlenecek. Ve bu Pazar günü de ön seçim gerçekleşecek. Yine bildiğiniz gibi bu seçimlerde partimden Kırklareli Belediye Başkan aday adayıyım. Yapılacak ön seçimde diğer aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Ben bu işi daha iyi yapacağıma ve bu seçimi kazacağıma gönülden inanıyorum. Ciddi bir farkla kazanmak istiyorum. Bir takım mesajlar da bazı yerlere ulaşsın istiyorum.”

5-22

 “Kırklareli Halkı İçin Yapmayacağım Şey Yoktur”

Kesimoğlu daha sonra açıklamalarına şöyle devam etti;

“2014 yılında Sayın Kılıçdaroğlu beni parlamentodan uzaklaştırmak için buraya sürgüne göndermişti. Maalesef bizim yöneticilerimiz ülke için demokrasi istiyorlar ama kendi içlerinde demokrasiyi çalıştırmıyorlar. Nitekim 2019 yılında da aday gösterilmedim. Ama sizlerin aracılığıyla fikirlerimi, eylemlerimi, düşüncelerimi, projelerimi Kırklareli halkıyla buluşturdum. Kırklareli halkı beni bağımsız seçti. Gerçekten müthiş bir duyguydu. Kırklareli halkından başka kimseye borçlu olduğumu düşünmüyorum. Kırklareli halkı için yapmayacağım, yapamayacağım şey yoktur.”

7-7

“Otogar İçimde Ukde Kaldı”

“Daha sonra bildiğiniz gibi pandemi patladı. Yaşam koşullarımız değişti. Ciddi bir dayanışma içerisinde olma ihtiyacını hissettik. Arkasından bir deprem yaşadık. Ondan sonra ise bu işi taçlandıran bir ekonomik krizi hala yaşıyoruz. Elbette bu koşullarda düşüncelerimizi hayata geçirme imkânı bulamadık. Herkesin alım gücü azaldı. Dolayısıyla Kırklareli Belediyesi’nin geliri de azaldı. Devlet paylarından kesintiler yaşadık. İller Bankasından pay gelecek diye bekliyoruz, bir bakıyoruz; yarısı kesilmiş. Sonra da diğer yarısını nereden tamamlayacağız diye kıvranıp duruyoruz.

Ama bu olumsuz koşullara rağmen hiçbir emekçi kardeşimizin maaşında gecikme olmadı. Bir önceki asgari ücretin yüzde 50 fazlasıyla çalışıyor arkadaşlarımız. Yeni bir sözleşme de yapacağız yakında.  Yine sularımızı akıttık, çöplerimizi topladık. Belki ciddi yatırımlar yapamadık. Örneğin içimde ukdedir; Otogar’ı tamamlayamadık. Ama ülkenin koşulları ortada. O dönemde 16 buçuk milyon liraya yapacaktık. Fakat Cumhurbaşkanlığı bir kararname yayınladı. ‘Bu ekonomik ortamda taahhütlerini yerine getirmekte zorlanan yatırımcılar, iş insanları tasfiye sürecine gidebilirler’ dendi. Dolayısıyla oradaki işi üstlenen firmalar bu imkândan yararlandılar ve işlerini yarım bıraktılar.”

Kapalı Pazar Yerini Bugün Yapmaya Kalksak, Yapamayız!

“Aynı şekilde başlamıştık Kapalı Pazar Yerine. Ama orada şansımız yaver gitti. Onu da 35 milyon liraya yaptık. Bugün orayı yapmaya kalksak inanın 750-800 milyon liradan aşağıya yapamayız. Yani bugün yapmaya kalksak, yapamayız. Ve Pazar yerinin çevresinde 28 tane de dükkânımız var, onları da satmadık.  Trakya’nın birinci, Türkiye’nin 8’nci büyük Kapalı Pazar Yeri Kırklareli’nde. Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip. Ve orayı planlarken sadece Çarşamba günü kurulan halk pazarını düşünmedik, bir fuar alanı olsun diye düşündük. Nitekim 3’üncü Tarım Fuarımızı gerçekleştirdik geçtiğimiz aylarda. Büyük bir gurur bu.

8-4

“Kırklareli Kırıkkale İle Karıştırılıyordu”

“Geçmiş dönem Belediye Başkanlarımızın emeklerine saygısızlık etmek istemiyorum ama ben 2014 yılında göreve başladığımda Kırıkkale ile karıştırılan iri bir kasabaydı Kırklareli. Mütevazı olmayacağım. Gerçekten ciddi aşamalar kaydettik. Özellikle 2019 yılında yapılan yerel seçimde aldığımız sonuçla artık Kırklareli’ni herkes tanıyor.

Yine göreve geldiğimizde “Çöpten elektrik üretmek istiyorum” dedim, herkes güldü bana. Nitekim bugün 2.4 megavat elektrik üreten bir tesisimiz var.

Ben Selanik göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Selanik’e her gittiğimde Ata’mızın evini ziyaret ederdim. Müze haline dönüştürülünce çok üzüldüm. Milletvekiliyken; “Bir Belediye Başkanı çıksa da, Kırklareli’ne bir Atatürk Evi yapsa” derdim. Sonra bana kısmet oldu. Büyük sıkıntılarla mücadele ettik. Hiçbir devlet kurum ya da kuruluşunun katkısı olmadan, Kırklareli halkının ve Atatürkçü insanların desteğiyle Atatürk Evimizi hayata geçirdik. Pandemi döneminde iki buçuk yıl kapalı olmasına rağmen 800 bin civarında insan ziyaret etti. Yine ‘Baba-Oğul’ buluşması dedik, Ali Rıza Bey Kültür Evini yaptık. O da ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

Tabi yapamadıklarımız da var. Örneğin hizmet binamız artık bizlere yetmiyor. Bilinçli olarak bekledik. Çünkü Rektörlük Binasının bulunduğu arazi Kırklareli Belediyesi’nin. Üniversiteye verilmişti, itirazımız yok. Ancak üniversitenin artık kampus alanı var. Dolayısıyla artık söz konusu alanın bizlere devredilmesi gerekiyor. İşin içine maalesef siyaset giriyor. Konu şu anda yargıda. Orayı alacağız. Önüne de büyük harflerle “T.C. Kırklareli Belediye Başkanlığı” yazdırıp, halkımıza daha iyi koşullarda hizmet vereceğiz.”

Siyaset Beni Bırakmadan Ben Siyaseti Bırakmaya Kararlıyım”

“Şimdi bu 5 yılda, bahsettiğim koşullardan kaynaklanan eksik hizmetleri tamamlamak istiyorum. Siyaset beni bırakmadan ben siyaseti bırakmaya kararlıyım. Önümüzdeki 5 yıl daha Kırklareli halkına hizmet etmek istiyorum. Ardından da kendi elimle siyasi yaşamıma nokta koymak istiyorum. Bu Pazar günü yapılacak olan seçimlere aday adayıyım. Ciddi bir farkla bu seçimi kazanacağıma inanıyorum. 31 Mart 2024 tarihinde de yeniden Kırklareli Belediye Başkanı olarak şehrimize hizmet etmeye kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Kahvaltı daha sonra iyi dilek temennileri ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.  (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram