31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala Kırklareli’nde ibre, mevcut Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan yana görünüyor.

Partisinin uzun bir aradan sonra Kırklareli’nde gerçekleştirdiği ön seçimden birinci çıkan, anketlerde lider konumda bulunan Kesimoğlu’nda hedef; üçüncü dönem. 

AK Parti’de Hayal Kırıklığı Mı Var?

Milliyetçi Hareket Partisi’nden üçüncü, Cumhur İttifakından ikinci kez aday gösterilen Derya Bulut cephesinde ise bir durgunluğun mevcut olduğu gözlemleniyor.

Özellikle ittifak adayının açıklanmasının ardından AK Partililerin sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşım ve beğeni miktarındaki düşüş oldukça dikkat çekici.

Nitekim AK Parti’de aday adaylığı sürecinde Kırklareli Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunan eski İl Başkanlarından Emin Tunç ile Buşra Taşkın, Cumhur İttifakının adayının kamuoyunda duyurulmasının ardından, bu karara büyük tepki göstermişlerdi.

Buna bağlı olarak AK Parti’de İl-ilçe yönetimi başta olmak üzere, bu tepkinin parti tabanına da yayıldığı; “Biz ittifak değil, kendi adayımızı istiyoruz” serzenişlerinde bulundukları ifade ediliyor.

Serdar Türker’e Tepki Büyük

Ön seçimde sandıktan ikinci çıkan Serdar Türker’in ise bu sonuçtan sonra bağımsız aday olmasına da kamuoyundan tepki geldiği ifade ediliyor.

Ön seçim öncesinde adaylığını açıklamış olsaydı, halkın daha ılımlı yaklaşacağının altının çizildiği analizlerde, parti üyesinin tercihinin ardından, Türker’in parti adayını desteklemek yerine bağımsız aday olmayı tercih etmesinin, tepkilere yol açtığı konuşulmakta.

Dermenci’nin Oyları Yükselir Mi?

İYİ Parti’nin Kırklareli Belediye Başkan adayı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci de yarışa dâhil oldu.

Kulislerde; bu adaylığın da çok kritik bir önem taşıdığı, Kırklareli’ndeki Cumhur İttifakında yaşanan hayal kırıklığının sağ oyları böleceği, bölünen oyların da İYİ Parti adayı Dermenci’ye yansıyacağı konuşuluyor.

Anketler; “Kesimoğlu” Diyor!

Parametre’nin Ocak ayı Kırklareli araştırmasındaki veriler de oldukça dikkat çekici. 1600 kişi ile yapılan görüşmelere göre; “Bu Pazar Milletvekilliği Seçimleri olsa hangi partiye oy verirdiniz?” sorusuna ‘yüzde 43.19 CHP’ cevabını veriliyor. “Kırklareli Belediye Başkanlığı seçiminde görmek istediğiniz bir aday var mı?” sorusuna;  yüzde 36.42 Mehmet Siyam Kesimoğlu, yüzde 33,48 Derya Bulut, yüzde 14.70 ise fikrim yok cevabını verdi.

Ankette ‘Önümüzdeki yerel seçimlerde kime oy vermeyi düşünüyorsunuz?’ sorusuna ise yüzde 40 Mehmet Siyam Kesimoğlu, yüzde 36.69 Derya Bulut şeklinde cevap verilmiş.

Rüzgar Kesimoğlu’ndan Yana

Tüm bu veriler ışığında, zafer rüzgârları yine; 2019 yılında bağımsız aday sıfatıyla girdiği yerel seçimlerde tarihi bir başarıya imza atan, bugün ise partisi CHP’nin desteğini arkasına alan Kesimoğlu’ndan yana esiyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi