Başkan Kesimoğlu yaptığı değerlendirmede,  “Değerli yol arkadaşlarım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bilindiği gibi 21 Aralık Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partimizin genel merkezinde, karar organımız parti meclisimiz tarafından, ilimizde belediye başkan adayımızın seçilmesi konusunda örgüt gözetiminde ön seçim kararı alındı. Öncelikle bu kararın alınmasında emeği geçen üyelerin hepsine teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. Demokrasiye olan inancımız gereği, aynı zamanda inancım gereği, her zaman ön seçimi savundum. Bu bakımdan alınan bu kararın ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Diğer aday adayı arkadaşlarına da başarılar dilediğini belirten Kesimoğlu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Aday adaylık açıklamamda da bunu dile getirmiştim”

“Ben her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesine güvendim, inandım. Kendimi hep onlara emanet ettim. İki dönem milletvekilliğimde de ön seçimle birinci sıradan milletvekili oldum. 1999 yılındaki seçime de yine ön seçimle girmiştim. 31 Mart 2024 seçimlerine yönelik de, zaten aday adaylığımı açıkladığımda, partideki ifademde bunun örneği var. Ben her zaman ön seçimden yana tavır takındım. Kırklareli’nde bir demokrasi geleneği var. Bu gelenek çerçevesinde önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kırklareli’ye hizmet edecek olan belediye başkanının da, en demokratik bir biçimde seçilmesi çok önemli ve çok anlamlı.”

“Yapılacak olan yarışın düzeyli ve adaletli olacağına inanıyorum”

Kesimoğlu, yıllardır bunu savunduğunu hatırlatarak; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi, delegesi özgürdür. Makamı ve mevkii ne olursa olsun hiçbir güç onun iradesine ipotek koyamaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi oy verme kabinine girdiğinde kulağına üflenen sesi değil, vicdanından yükselen sesi dinler. Ona göre kararını verir. Ön seçim sürecinde de, yapılacak olan demokratik yarışın düzeyli, adaletli bir biçimde olacağına olan inancım tamdır. Ben her zaman ifade ettiğim gibi de, kendimi, sağduyu sahibi Cumhuriyet Halk Parti’li üyelere emanet ediyorum. Ve sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi