İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu denetimler 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, "ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan" kişilere yönelik denetim yaptı. Kırklareli'nin Vize ilçesinde otomobiline ışıklı ve sesli uyarı cihazı taktıran sürücüye 6 bin 439 lira ceza kesildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Işıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan (çakar lamba) ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek." ifadesini kullandı.

Yerlikaya, ülke genelinde, ışıklı veya sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan 807 sürücüye 5 milyon 186 bin lira para cezasının uygulandığını bildirdi.

Bu kapsamda Vize'de oluşturulan uygulama noktasında durdurulan Ş.Ş. idaresindeki 39 EGM 09 plakalı otomobilin üstünde, arka camı ile ön panjur kısmında "çakar lamba", motor kısmında ise sesli uyarı cihazı olduğu tespit edilirken ekipler sürücüye 6 bin 439 lira ceza uyguladı.

Otomobilde bulunan sesli uyarı cihazı ile çakar lambalar söktürülürken 81 İlde  "Çakar Lamba" Denetimlerinde 807 Sürücüye 5 Milyon 186 Bin Lira Para Cezası Uygulandığı bildirildi.

81 ilde gerçekleştirilen denetimle ile ilgili açıklama da bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları kaydetti: "Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz önce insan. Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir. Işıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek." (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi