Tüm Türkiye de olduğu gibi Kırklareli’nde de partilerin belediye başkan adaylarının kimler olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Özellikle AK Parti ve MHP’nin Kırklareli için nasıl bir yol izleyeceği titizlikle takip ediliyor. Son yapılan toplantıda büyükşehirler konusunda anlaşma sağlayan AK Parti ve MHP geriye kalan 51 ilin 22’sinde kendi adaylarıyla yarışa girecek.

AK Parti ve MHP heyetleri arasındaki görüşmenin ardından partisinin genel merkezinde açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 30 büyükşehirden 28'inde AK Parti adayının, 2'sinde de MHP adayının destekleneceğini söyledi.

Yıldız, "51 ilin 22'sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması, geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AK Parti adayının desteklenmesi, Söğüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur. Ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

Kırklareli Adayını Bekliyor

Bu açıklamanın ardından Kırklareli’nde nasıl bir yol izleneceği kamuoyu tarafından daha da büyük bir merakla takip edilmeye başlandı. Bilindiği gibi AK Parti’den  Emin Tunç, Buşra Taşkın ve Doğan Şahinel olmak üzere sadece üç aday adayı Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunurken, Soner Ilık’ın ismi de kulislerde çok yoğun bir şekilde geçiyor. Aynı zamanda 2019’da Cumhur İttifakı’nın adayı olan Derya Bulut ile eski Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge de Kırklareli için gündemde.

İsmail Saymaz Kafaları Karıştırdı

Ancak Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz’ın paylaşımları da kafaları karıştırmış durumda. X platformu üzerinden yaptığı paylaşımında ilimiz Kırklareli’nin MHP’ye bırakıldığını söyleyen Saymaz, haberinde ise Kırıkkale yazdı.

Gözler Ankara’da

Bütün bu gelişmeler ışığında ilimizde aday belirleme çalışmalarının biraz daha süreceği anlaşılırken siyasilerin ve vatandaşların gözü ve kulağı Ankara’ya çevrilmiş durumda. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi