31 Mart 2024 yerel seçimleri için Cumhur ittifakının Kırklareli’nde atacağı adımın belli olmasının ardından, gözler Milliyetçi Hareket Partisine çevrildi. Bilindiği gibi, Adalet Ve Kalkınma Partisi, seçimlerde Kırklareli'nde aday göstermeyeceğini ve Cumhur İttifakı Ortağı Milliyetçi Hareket Partisinin adayını destekleyeceğini açıklamıştı.

Ancak MHP cephesi Kırklareli’nde sessizliğini korumaya devam ediyor. Kimin aday olacağı merak konusu olurken, kamuoyu artık bu kilit ismin açıklanmasını istiyor.

Savaşan; “En Yakın Zamanda Açıklanacak”

MHP İl Başkanı Şaban Savaşan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Böyle kutlu bir görevi bizlere layık görmelerinden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bilge Liderimize Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Teşkilatı adına sonsuz teşekkürlerimi bildiririm. Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayımız en yakın zamanda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in takdiriyle Genel Merkezimiz tarafından açıklanacaktır” demişti.

Aday Kim Olacak?

MHP’nin favori ismi, geçen dönemin ittifak adayı, şimdiki parti MYK üyesi Derya Bulut da sessizliğini koruyan isimler arasında.

İktidar partisinin Kırklareli’nde ittifak ortağını destekleyeceğinin açıklanmasını ardından sosyal medya hesabından açıklamalarını içeren bir video paylaşan Bulut; “Cumhur İttifakı bize ne emrederse, Sayın Genel Başkanımız bize ne emrederse, o doğrultuda bugüne kadar hareket ettik. Bundan sonra da o doğrultuda hareket edeceğiz” demişti.

Bu açıklamalar göz önüne alındığında, Bulut hala favori aday olarak gösteriliyor. Ancak kulislerde konuşulanlara göre başka bir ismin de aday gösterilebileceği ifade ediliyor.

AK Partili Adayın Sözleri Yankı Uyandırdı

AK Parti Kırklareli Belediye Başkan aday adayı Buşra Taşkın, Kırklareli’nde partisinin, ittifak ortağı MHP adayını destekleme kararına tepki gösterdi. Taşkın yaptığı açıklamasında “İlimizde, Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakılan aday belirleme kararını üzüntü ile karşıladım. Şehrimizin kaderi, AK Parti’ye tahammülleri veya saygısı olmayan iki kişinin genel başkanlarını ikna etmeleriyle şekillenmiştir. Yani Kırklareli kaderine terk edilmiştir. Ben hayatımda hiçbir zaman korkanlardan olmadım. O yüzden Buşra Taşkın’ım. Çalışmalarıma ve çabalarıma sonuna kadar devam edeceğimden, şüpheniz dahi olmasın” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi