Yargı kararı ile yenilenen Öz Sağlık-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulu Kızılcahamam Eliz Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Öz Sağlık-İş Hareketinin Lideri Devlet Sert yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan ise güven tazeleyerek yeniden Genel Başkan Yardımcılıklarına seçildi.

“Çünkü bizim alnımız ak”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert konuşmasında; “Hepinizin bildiği gibi 2021 yılında yaptığımız 3. Olağan Genel Kurulumuz, yargı kararı ile bugün yeniden yapılmaktadır. Mahkeme süreçleri ve üst yargı kararı ile atanmış olan Kayyum Heyeti Ağustos ayı itibariyle başlattığı çalışmaları bitirmiş, 3. Olağan Genel Kurulumuzu yeniden icra etmek üzere 11 Aralık 2023 tarihini belirlemiştir. İşte bugün bu nedenle buradayız.

Bundan 4 ay önce elimize ulaşan Kayyum Kararını hem teşkilatımıza hem sağlık ve sosyal hizmet işçisine, hem de kamuoyuna bizzat kendimiz açıkladık.

Çünkü bizim alnımız ak. Çünkü bizim başımız dik. Çünkü; alınan kararda bizler için hırsız denilmedi, ahlaksız denilmedi, dolandırıcı denilmedi. Bizler için “işçinin çoluk çocuğunun parasını pulunu yediler, çar çur ettiler” denilmedi” ifadeleri kullanıldı.

1-345

Devlet Sert herkese teşekkür ederek; “Bugün Genel Kurulumuzu yenilemek üzere huzurunuza geldik. Atanan kayyum heyeti, kanunen kendilerine verilmiş görev  kapsamında üst kurul delege seçimini yapmış ve sendikamızı genel kurula taşımıştır. Kendilerine süreç boyunca göstermiş oldukları medeni tavırları, demokratik ve hukuki yaklaşımları nedeniyle teşekkür ederim.

Ayrıca, bu sürece emeği geçmiş tüm teşkilatlarımıza ve Genel Merkezimize, Personelimize, maddi-manevi desteklerini bizden esirgemeyen kardeş sendikalarımıza ve ilk günden itibaren bizlere desteğini hissettiren yol haritamızı belirlediğimiz Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikası delegelerinin oyları ile yeniden Genel Başkanlığa seçilen Sert, yaptığı konuşmada tüm teşkilata teşekkür ederek yeni dönemde yapılacak sendikal çalışmalarla ilgili delegasyona bilgi verdi. (Kadir Sinici)

2-173

Editör: Kadir Sinici