Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu ziyaretinde, Okul Müdürü Şahin Değer ile birlikte ilk olarak Seramik ve Cam Teknolojileri atölyesine girerek okul tarafından yürütülen “Karagözüm Bende” projesi kapsamında öğrencilerin yaptığı Kırklareli’nin önemli bir değeri olan ve ilin tanıtımına katkı sağlayan Karagöz magnetlerini ve çeşitli Karagöz ürünlerini inceledi. Daha sonra EPTTAVM internet sitesinde de satışı yapılan seramik kupa, tabak, tablo, buhurdanlık gibi ürünlere inceledi ve bilgiler aldı.

Daha sonrasnda el Sanatları Atölyesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Kırklareli’nde ilk olarak yapılan Atatürk Evi, üzüm, ayçiçeği magnet tasarımlarını inceleyen Müdür Özefsun burada yapılan tepsi, saksı, tablo, yeni yıl aranjmanlarını inceledi. Atölyede öğrenciler ile beraber boyama yaptı. Son olarak atölyelerde kullanılmak üzere üretilen önlükleri inceleyip bilgiler alan Özefsun, mobilya ve İç Mekan Tasarımı Atölyesine girerek atıl durumda olan okul sıralarının kesme tahtası olarak dönüşümünü öğretmen ve öğrencilerden dinledi.

Atölye ziyaretlerinde son olarak Tarım Teknolojileri Atölyesini inceleyen Özefsun, Kompost Evi’nde çay posası, yumurta kabuğu vb. gibi atık ürünlerden elde edilen ve sonrasında fide yataklarında, sera zemininde, sukulent topraklarında kullanılan kompost hakkında bilgiler aldı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, öğrencilerin ürettiği sukulentler ve saksı aranjmanlarını, topraksız tarımla (hidroponik tarım) üretilen marulları ve son olarak Tarım Teknolojileri Uygulama Serasında ekimine devam edilen marul fideleriyle ilgili bilgiler aldı.  Okulda uygulama evi, materyal odası ve otizm sınıfı gibi okulun çeşitli alanlarını gezen Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun,  en son olarak üretilen ürünlerin satış için sergilendiği alanda EPTTAVM üzerinden yapılan satışlar hakkında bilgiler alarak okul ziyaretini tamamladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi