Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı ve Alternatif Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emrah Yıldırım ile Alternatif Medya Sorumlu Müdürü Seda Nur Örçer’i ağırladı. Kırklareli’nin ekonomisi, ticareti, sanayisi ve güncel sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Gazetecilerin, kamuoyunu bilgilendirmek adına önemli bir görev üstlendiklerine vurgu yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:
“Çağımızın dinamik mesleklerinden biri olan Gazetecilik, ideal manada haberin doğrusunun insanlara ulaşmasını sağlamak gibi anlamlı bir misyonu içermektedir. Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının, ülkemizin demokratik gelişimine katkıları büyüktür. Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.” (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Haber Merkezi