CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Gündoğdu mesajında şunları kaydetti;

“İşgal edilerek parçalanmak istenen vatanın düşman askerleri tarafından kuşatıldığı;açlığın, yokluğun, kargaşanın ve çaresizliğin egemen olduğu 19 Mayıs 1919`da Mustafa Kemal`in bir Cumhuriyet hedefiyle Samsun`a çıkması, ülkemizin tam bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olmuştur.

19 Mayıs’ta Millî mücadele bu anlayışla başlatılmış, ülkemiz işgalden kurtarılmış, önce cumhuriyet, daha sonra demokrasi bu anlayışla yaşam biçimi olmuştur.

19 Mayıs, aynı zamanda Ulu Önder Atatürk’ün gençlere armağan ettiği ve yeryüzünde eşi benzeri olmayan bir anmadır, kutlamadır, bayramdır.

Bu, Atatürk’ün Türk gençliğine duyduğu güvenin açık bir göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltecek ve onu yarınlara taşıyacak olan yegâne güç hiç kuşkusuz Türk gençliğinin azim ve heyecanıdır.

Bugün bizlere düşen görev ise, Yüce Atatürk’ün güvendiği ve inandığı gençlerimize eğitim, fırsat ve istihdam eşitliğini sağlayarak onlarageleceğe güvenle bakabilecek şartları ve ortamı yaratmaktır.

Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919`da başlattığı Anadolu direnişinin ortaya koyduğu özgürlük ve bağımsızlık arzusu bugün şartlar ne olursa olsun bizlerin de vazgeçilmez güç ve onur kaynağıdır.

Lüleburgaz; Evde Çıkan Yangın Korkuttu Lüleburgaz; Evde Çıkan Yangın Korkuttu

Bu duygularla, 19 Mayıs 1919`un; 105. Yıldönümünde milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı en içten duygularımla kutluyor; ulusumuzu karanlıktan aydınlığa çıkaran laik Cumhuriyetin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürkve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi