Türkiye Hokey federasyonunun 2024 faaliyet programı arasında yer alan Açık Alan Süper Liginin Play-Off müsabakaları 8-12 Mayıs tarihleri arasında Kırklareli’nde oynanıyor. Play-Offlar kapsamında Türkiye’nin en iyi 6 kadın ve 6 erkek takımı şampiyon olmak ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında mücadele etmek için ter döküyor.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan hokeyin artık Türkiye’nin dört bir yanında oynandığını belirterek; “Türkiye Hokey federasyonunun 2024 faaliyet programı arasında yer alan Açık Alan Süper Liginin Play-Off müsabakalarını halihazırda burada oynatıyoruz. Daha önce Nisan ayında Süper Lig müsabakalarını yapmıştık. O liglerde en iyi 6 kadın, 6 erkek takımı Play-off oynama hakkı elde etti. Burada şu an en iyi takımlar mücadele ediyorlar. Her takım şampiyonluğa aday çok denk takımlar var burada.

Fen Lisesi’nin Şampiyonları Kırklareli’ni, Rize’de Temsil Ediyorlar Fen Lisesi’nin Şampiyonları Kırklareli’ni, Rize’de Temsil Ediyorlar

Vweıfhc

Özellikle söylemek istediğim bir şey var. Şu an biz Türkiye’nin bir ucundayız. Yani hokey artık Türkiye’nin her tarafında oynanıyor” dedi.

“Takımlarımız Avrupa’nın en iyileri arasındalar”

Türk takımlarının artık en iyiler düzeyinde olduğunun altını çizen Karakan; “Burada ilk 2 takımımız ülkemizi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında temsil edecek 2025 senesinde. Yine 17 Mayıs itibariyle Avrupa Şampiyonasına katılacak kulüplerimiz. Türk hokey takımları gerek kulüpler düzeyinde gerekse milli takım düzeyinde artık Avrupa’nın en iyileri arasındalar” ifadelerini kullandı.

Aowhcn

8 Mayıs (bugün) başlayan müsabakalar 12 Mayıs Pazar’a kadar sürecek.

Muhabir: Volkan Abuy