Türk pop müziğinin efsane isimlerinden Hakan Peker siyasete atıldı. İYİ Parti saflarında boy gösteren Peker için Belediye Başkan adaylığı da açıklandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karabük’ün Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak Hakan Peker’i açıkladı.

Peker'e rozetini takan Akşener "Bir sanatçı, hayatını o yönde kazanan bir arkadaşımız. Memleketinde daha iyi işler yapmayı göze alarak belediye başkan adayı oluyor ve kayıplarının hiçbiri umurunda değil. Allah razı olsun" dedi.

Hakan Peker

Hakan Peker 5 Şubat 1961 İstanbul’da dünyaya geldi. Sanat yaşamına Seyyal Taner ve Deniz Erkanat'ın dansçısı olarak başlayan Hakan Peker, 1981 yılında Türkiye Dans Yarışması'nda birinci oldu.

Nisan 1989 tarihinde ilk albümü piyasaya çıktı. Bir Efsane ismini taşıyan albümle aynı ismi taşıyan çıkış şarkısı hit oldu. 1990 yılında çıkardığı Camdan Cama adlı albümüyse sanatçıya istediği başarıyı ve ünü getirdi.

Albümlerinden elde ettiği başarıların ardından Peker Müzik adlı plak şirketini kuran sanatçı bir yanda Hey Corç, Amma Velakin gibi kariyerini sağlamlaştırdığı albümlerini çıkarırken diğer yanda Türkçe sözlü popüler müziğe yeni isimlerin kazandırılmasını sağladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi