Kırklareli Valisi Birol Ekici, Üniversitemizin 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla, Kırklareli’nde barınacak olan öğrenciler için “hoş geldiniz” mesajı yayınladı. Vali Ekici mesajında şunları kaydetti;

“Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz; Serhat Şehri, Kırk Şehitler Diyarı Kırklareli’ne hoş geldiniz.

Kırklareli Üniversitesi, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Bülent Şengörür’ün eşsiz birikimi ve tecrübeleri ile akademik kadromuzun üstün niteliği sayesinde bugün ülkemizin yükselen değeri, ilimizin göz bebeği olmuştur. Geride bıraktığımız akademik yıllar içerisinde Rektörümüz; ulusal ve uluslararası başarılarla Kırklareli Üniversitesini, çeşitli dallarda donanımlı akademik kadrosuyla bugün ülkemizin saygın ve ileri gelen üniversitelerinden biri haline getirmiştir. Ayrıca Kırklareli Üniversitesini yurt dışından tercih eden öğrenci sayısı bu başarının çok net bir göstergesidir.

Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olan Kırklareli Üniversitesini tercih eden değerli gençlerimiz; ailelerinizin bizlere en değerli emaneti olan sizleri, evlerinizden uzakta devam edeceğiniz yükseköğrenim hayatınız boyunca Üniversitemizde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında size sağlanacak imkânların yanı sıra Valiliğimiz ve tüm kamu kuruluşlarımızla birlikte güvenli, huzurlu ve iyi hizmet sunan bir şehirde yaşayabilmeniz için en iyi şartları oluşturmanın gayreti içerisindeyiz.

Türkiye Yüzyılının mimarı, ülkemizin umudu, istikbalimizin parlayan yıldızı sevgili gençler, büyük bir gurur ve heyecanla başladığımız 2023-2024 akademik yılının üniversitemize, öğretim üyelerimize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, üniversitemizin tüm akademik ve idari personeli ile tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Eğitimde başarı ölçütünün yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını unutmayarak eğitiminizden kalan vakitte şehrimizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetmeyi ihmal etmeyiniz. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Haber Merkezi