Kırklareli Valisi Birol Ekici Mirsaç kandili münasebetiyle anlamlı bir mesaj yayınladı. Ekici; “Geçtiğimiz sene asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyor, tüm halkımızın ve İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum” dedi.

Vali Ekici mesajında şunları kaydetti; “Üç ayların içinde olan ve Recep ayının yirmi yedinci gecesine denk gelen Miraç Kandili’ne ulaşmanın ve bu mübarek geceyi idrak etmenin sevinci içindeyiz.

Miraç, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, bir gece Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaradan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuktur.

Peygamberimizi derin bir üzüntüden kurtarıp teselli veren Miraç, elemi, kederi, çaresizliği ve ümitsizliği bir kenara bırakarak yeniden yola koyulmayı anlatır. Her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna inanmayı, Rabbimizin rahmetinden ümidi kesmemeyi öğretir. Miracı anlayan mümin, zamanın ve mekânın yegâne sahibi olan Yüce Allah’ın birliğine, büyüklüğüne ve sonsuzluğuna şahitlik eder.

Bugün bizlere düşen, Miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bu gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir.

Bu vesileyle, geçtiğimiz sene Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyor, tüm halkımızın ve İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi