Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilimizde yaptığı ameliyatlarla ilklere imza atan Prof. Dr. Ömer Işık’ı onore etti. 26 Nisan Cuma günü yapılan etkinlikle Prof. Dr. Ömer Işık Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi törenle hizmete açıldı.

Bu kapsamda saat 14.00’te ilk olarak konferans salonunda program düzenlendi. Program Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Zeliha Türkyılmaz söz aldı.

Açılış Iki

Hastanemizin son yıllarda önemli atılımlara imza attığını aktaran Başhekim Türkyılmaz yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Türkyılmaz konuşmasında, “Tüm katımcıları saygıyla selamlıyorum. Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yıllarda önemli atılımlara imza atıldı.

Kız Öğrenci Yurdunda Hijyen Eğitimi Kız Öğrenci Yurdunda Hijyen Eğitimi

24 Haziran 2022 tarihinden bu yana giderek artan sayıda koroner anjiyografiler yapılmaya başlandı. 2023 yılında 380 hastamıza stent uygulaması yapıldı.  Ne mutlu ki bizler bu yılın ilk 3 ayında bu sayıyı yakaladık. Bundan dolayı tüm kardiyoloji hekimlerimize üstün gayretleri için çok teşekkür ediyorum.

Açılış Dört

18 Ağustos 2022 tarihinde hem şehrimiz hem de hastanemiz için gurur verici bir gün yaşandı. Sayın Prof. Dr. Ömer Işık hocamız ve ekibi ilk kez açık kalp ameliyatını gerçekleştirdi. 2023 yılında da Kırklareli’nde 26 açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Bu yılın ilk 3 ayında 12 tane açık kalp ameliyatı yapıldı. Ciddi bir ivme yakalanmış durumda. Hocamıza şehrimize kattığı bu anlamlı değer için müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim. Her daim ekibine güç veren hocamız çalışkanlığıyla da bizlere örnek oluyor.  Tüm üstün çabaları için hastanemiz adına kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi.

Ardından söz alan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, “Hastanemiz gerçekten son yıllarda çok önemli işlere imza attı. Verilen hizmetlerdeki kalite üst seviyeye çıktı. Ömer Hocamız sahip olduğu bilgi birikimi ve verdiği hizmetlerle hastaların kalbine dokundu.” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Prof. Dr. Ömer Işık’ın yaptığı ameliyatlarla sağlığına kavuşturduğu hastaların verdiği röportajlar katılımcılarla paylaşıldı.

Açılış Son

Aynı zamanda Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Murat Gençbay, kardiyoloji alanında yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Devamında söz alan Prof. Dr Ömer Işık, yaşamda en büyük karşılığın takdir edilmek olduğunu ve bugün bu karşılığı çok fazlasıyla aldığını belirtti. Ömer Işık tüm  katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Konuşmalar sonrasında programa katılan Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Zeliha Türkyılmaz, Prof. Dr. Ömer Işık, kurum müdürleri, doktorlar, akademisyenler ve sağlık çalışanları yoğun bakım ünitelerini gezdiler.

Son olarak açılış kurdelesinin kesilmesi ile Prof. Dr. Ömer Işık Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi hizmete girdi.(Kadir Sinici)

Açılış Üç

Editör: Kadir Sinici