Alabalık tesisleri sürdürülebilir balık yetiştiriciliği için büyük öneme sahip olduğunu aktaran yetkililer, modern teknolojilerle geliştirilen alabalık tesislerinde atık yönetimi ve suyun verimli kullanımı gibi uygulamalara öncelik veriliyor.

Bu tesisler sayesinde hem yerel pazarda taze balık tüketimi arttırılması hem de ihracata yönelik üretim yapılarak bölgede ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması bekleniyor.

Kırklareli’nin Vize İlçesinin Balkaya köyünde, 38 yıl önce aldığı arazide tesis kurarak alabalık üretimi yapmakta olan Hüseyin Çodar, İlçe Müdürü ve İlçe müdürlüğü teknik personelleri tarafından ziyaret edildi.

Kendi imkanlarıyla evlerinin bahçesine yaptıkları 35-40 m² büyüklüğündeki havuzlarda üretim yapan aile, kurdukları çiftlikte yılda yaklaşık 25 ton alabalık üretiyor. Çiftliğin yanında açtıkları restoran sayesinde, ürünlerini pişirerek satma fırsatı da buluyorlar. Çodar, ürettikleri ürünlerin tamamını yine işletmede satışını yaparak tükettiklerini, günde binin üzerinde balık pişirdiklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi