Türk Müziğinin efsane ismi Barış Manşo vefatının 25.yılında ilimizde düzenlenen programla anılacak. 8 Şubat tarihinde gerçekleşecek programa Manço’nun ailesi de katılacak.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenecek özel bir konserde Kırklareli Belediyesi Çocuk Korosu, Koro Şefi Barış Gülhane eşliğinde, ünlü sanatçının unutulmaz şarkılarını seslendirecek. “10 Puan” isimli özel konserde; Kırklareli’nin yerel sanatçıları, Sinem Senna, Kaan Zel, Uğur Özdilek, Hüseyin Lozanlıoğlu ve hemşehrimiz davul sanatçısı Gökçe Dayanç ile Kurtalan Ekspres üyelerinden Bülent Güven de yer alacak.

Barış Manço’yu bu özel konser ile Kırklareli’nde büyük bir gururla anacağız”

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, konser ile ilgili yaptığı açıklamada; “Barış Manço. Onun kişiliğini ve sanatçılığını anlatmakta inanın kelimeler yetersiz kalır. Onu sevmeyen, tanımayan hiç kimse yoktur ülkemizde. Yaşadığı sürece, birden fazla kuşağın kalbinde unutulmaz izler bırakmıştır. 25 yıl önce, bizlere, çocuklara, yani hepimize eşsiz eserler ve miraslar bırakarak aramızdan ayrıldı. Ancak onu asla unutmadık. Barış Manço’yu bu özel konser ile Kırklareli’nde büyük bir gururla anacağız. Ailesi de bizlerle olacak. Tüm hemşehrilerimizi bu özel konserde birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.

Eb43646E 7Dd3 4D5F A7D6 E257F845F6E6

Kırklarelili Çocuklar Barış Manço’nun Mezarı Başında

Ayrıca Kırklareli Belediye Başkanlığı Sanat Atölyeleri Çocuk Korosu, ünlü sanatçı Barış Manço’nun 25. ölüm yıldönümünde, Barış Manço vapurunda, müzik eğitmeni Barış Gülhane’nin eşliğinde sanatçının sevilen şarkılarını seslendirdi.

Yaşları 4 ile 10 arasında değişen çocuklar, büyük ustanın başta Arkadaşım Eşek şarkısı olmak üzere, dillere yerleşmiş ve asla unutulmayacak eserlerini, yolcular ile birlikte söyledi.

Kadıköy’den Kanlıca’ya hareket eden vapur yolcuları, daha sonra Barış Manço’nun mezarı başında dua ettiler. Burada merhum sanatçının eşi ve çocukları da hazır bulundu. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy