Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Genel Meclis üyesi aday adayı Necdet Göç Alternatif ailesini ziyaret etti. Partisinin 14 Ocak tarihinde gerçekleştireceği ve İl Genel Meclis üyesi adaylarının belirleneceği ön seçim için çağrıda bulunan Göç, tüm üyeleri oy kullanmaya davet etti.

Üye bazında yapılan ön seçim uygulamasının, aday belirleme noktasında en doğru yöntem olduğunu ifade eden Necdet Göç; “Artık söz üyelerimizin. Vicdanlarıyla ve kendi özgür iradeleriyle kararlarını verecekler. Gönül ister ki üyelerimizin tamamı sandık başına gitsin, oy kullansın. Bu anlamda tüm parti üyelerimizi 6-7 Ocak’ta Belediye Başkan adaylarımızın belirleneceği ön seçime, 14 Ocak’ta da İl Genel Meclis Üyesi adaylarımızın belirleneceği ön seçimde oy kullanmaya davet ediyorum” dedi.

2F49A64A Ed43 46C8 974B 3Cbc75Fed568

İl Genel Meclisi’nin Kırklareli’nde performansını beğendiğini ve edindiği bilgi ve birikimi ile bu performansa katkı sağlayacağını düşündüğünü belirten Göç şunları kaydetti;

“Toplam 41 buçuk yıl Tarım Bakanlığına bağlı kurumlarda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra emekli oldum. Görev süremin 34 yılında Kırklareli merkez, ilçe ve köylerinde çok güzel işlere imza attık. Edindiğim bilgi, birikim ve tecrübenin yanı sıra kırsalın sorunlarını öğrenme ve değerlendirme imkânı da buldum. Yapılacak işler ajandamızda var. Dolayısıyla köylerdeki insanlarla kurduğumuz iyi ilişkiler ve onların da talepleri doğrultusunda, emekli olduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisinden İl Genel Meclis üyeliğine aday adayı olmaya karar verdim. Çünkü bir sorumluluk hissettim.

Bence kırsalın en önemli sorunlardan bir tanesi; gençlerin köyleri terk etmesi. Bizim hedef kitlemiz gençler olacak. Onlarla beraber bir şeyler yapmak istiyorum. Tabi önce kaynak yaratmak gerekiyor. Yaratılan kaynağı da doğru yerde kullanmak gerekiyor.

Dolayısıyla, halkımızın teveccühü ile kendimize İl Genel Meclisinde bir yer bulabilirsek, birinci amacımız kaynak yaratmak, bu var olan kaynakları da doğru yerlere aktarmak olacaktır. Bu da kurumların işleyişine katkı sağlayarak, onları yönlendirerek gerçekleşecektir."

Aklındaki projeleri hayata geçirmek istediğini ifade eden Necdet Göç; "Yine Kırklareli’nin çok önemli değerleri var. Coğrafi işaretli ürünlerimiz; Peynirimiz, hardaliyemiz, kıvırcık kuzumuz, meşe balımız var. Ama bunları tanıtamadıktan, öne çıkaramadıktan, maddi anlamda bir fark oluşturamadıktan sonra, sadece aldığı coğrafi işaretle kalır. Örneğin Kırklareli bir üzüm, bağ şehri. Müthiş bir şarap potansiyeli var. Ama kullanamıyoruz. İşte görev almam halinde bu konularda çalışmalar yapmak istiyorum" şeklinde konuştu. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram