Kırklareli Ahmetbey Belediyesi, ortaokulda öğrenim gören öğrencilere yönelik yarışmanın detaylarını açıkladı.

Haydi çocuklar, en güzel boyalarınızı hazırlayın

Yarışma koşullarını detaylarını açıklanan duyuruda, Ahmetbey’de öğrenim görmekte olan Ortaokul öğrencilerinin katılımına açık olacağı aktarıldı. Bu kapsamda etkinliğe katılan öğrencilerin resimlerini 35x50cm resim kâğıdına, kara kalem, kuru boya, sulu boya veya pastel boya kullanılarak yapabilecekleri açıklandı.

Resimlerin arka yüzüne, öğrenci adı soyadı, okulu, sınıfı, numarası, velinin (kendi açık rızasıyla) cep telefonları mutlaka yazılması gerektiğini aktaran Ahmetbey Belediyesi, Resim üzerinde, öğrenciye ait herhangi bir yazılı bilginin olması gerektiğini bildirdi.

 Yarışmaya katılacak eserler, 20 Ekim 2023 Cuma günü, saat 16:00’ya kadar; Ahmetbey Belediyesi’ne, şahsen ya da öğrenci velisi tarafından teslim edilmesi gerekirken her öğrencinin yarışmaya en fazla 1 eserle katılabileceği aktarıldı.

Değerlendirme Süreci Nasıl Olacak?

Belirtilen sürede teslim edilmeyen eserler değerlendirme dışı tutulacağı aktarılırken, Millî Eğitim Temel Kanununa aykırı siyasi amaçlara hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren eserler yarışma dışı kalacağı bildirildi.

Ödül töreni Ahmetbey Beldesi’nde yapılacağı aktarılan duyuruda ödül töreni tarihi, resimlerin teslim tarihinden sonra duyurulacak. Mücbir sebeplerden dolayı etkinliklerin ertelenmesi durumunda ödül töreninin yer ve saati önceden katılımcılara duyurulacak.

Ahmetbey Belediyesi tarafından, ödüle ya da sergilenmeye değer bulunan resimlerin orijinalini ve üzerinde değişiklik yapılmış halini; Resim sahibinin ismi ile birlikte seminer, sempozyum, fuar vb. eğitim ve tanıtım faaliyetlerinde ayrıca afiş, katalog, broşür, ilan panoları, billboard vb. her türlü tanıtım malzemelerinde, promosyon ürünlerinde kullanma ve sergileme, yazılı ve görsel medyada yayınlama haklarına sahip olacağı kaydedildi.

 Yarışmaya katılan resimlerin değerlendirme sürecini görsel sanatlar öğretmenlerinden oluşan seçici kurul yapacak. (Güfte Çanlı) 

Editör: Haber Merkezi