31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday belirleme süreci tüm hızıyla sürüyor. Aday adayları partilere başvurularını gerçekleştirirken, hangi partinin kimi aday göstereceği de merak konusu oluyor.

İşte bunlardan biri de hiç şüphesiz Adalet ve Kalkınma Partisi… İktidar partisinin Kırklareli’nde kimi Belediye Başkan adayı göstereceği gizemini koruyor.

Bilindiği gibi partide aday adaylığı başvuru süreci 22 Kasım’da sona ermiş; Kırklareli’nde Emin Tunç, Buşra Taşkın ve Doğan Şahinel olmak üzere sadece üç aday adayı Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunmuştu.

Bu kapsamda, 26 Kasım Pazar günü Halk Eğitim Merkezinde temayül yoklaması gerçekleştirildi. Partinin aday belirleme sürecinde bir ölçüt olarak kullandığı temayül yoklaması tüm ülke genelinde 10.00-16.00 saatleri arasında yapıldı. Teşkilat mensupları sadece aday adayları ile sınırlı kalmayarak, Belediye Başkan adayı olarak görmek istedikleri 3 kişiyi yazarak yoklamaya katıldılar.

Temayülden O İsim Çıktı

Alınan duyumlara göre Kırklareli’nde gerçekleşen temayül yoklamasından Kırklareli Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Soner Ilık’ın ismi çıktı. Dijital ortamda gerçekleşen ve sonucu kamuoyu ile paylaşılmayan oylama sonucunda Ilık’a büyük bir ilginin gösterildiği ifade ediliyor.  

Kırklareli Belediye Başkan adaylığı birçok kez gündeme gelen Soner Ilık'ın geçtiğimiz günlerde Ankara'da bulunduğu, AK Parti'nin üst düzey yöneticileri ile adaylık süreci konusunda görüşmeler gerçekleştirdiği belirtilmişti.

AK Parti’de bundan sonra ne olacağı ise; partinin seçime kendi adayı ile mi yoksa Cumhur İttifakı adayıyla mı gireceğine de bağlı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi