alternatifgazetesi.com Kırklareli siyasetine yön veren anketlerine devam ediyor. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde, hazırladığı anketlerle kamuoyunun nabzını tutan Alternatif, ilk olarak “Kırklareli’nde Belediye Başkanı Olarak Kimi Görmek İstersiniz?” sorusuyla gündem oluşturmuş, hemen ardından da CHP’de ön seçimin yaklaştığı günlerde; “Sizce CHP’nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı ?” sorusunu, okuyucularının tercihine sunmuştu.

Alternatif şimdi de yepyeni bir anket hazırlığında…

Tepki Gösterilen Anket, Yanılmadı!

İlk anketinde gündemdeki isimlere, Kırklareli kamuoyunun konuştuğu aday adaylarına yer veren alternatifgazetesi.com, daha sonra ise Kırklareli’nde önemli bir oy potansiyeline sahip olan CHP’nin aday adaylarına mercek uzatmıştı.

Nitekim “Sizce CHP’nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı ?” anketinden birinci çıkan isim, günler sonra partide yapılan ön seçim ile aynıydı.

Bu da anketimizin ne kadar güvenilir, ne kadar doğru çıktığının bir göstergesiydi.

Anket sürecinde ve anket sonuçlarının yayınlanmasının ardından bazı okuyucularımız; “Anketimizin yanlı olduğu”, “Bir kişinin birden fazla oy kullanabildiği” yönünde tepki göstermişti. Ancak anketin sonucunun, ön seçim sonucu ile aynı çıkması bu tepkilerin de karşılığı olmadığını göstermiş oldu.

Bu bağlamda aynı IP üzerinden sadece tek bir kullanıcının oy kullanma hakkı olduğunu bir kez daha önemle vurguluyoruz.

Yeni Anketimizin Hazırlıkları Sürüyor

Kırklareli’nin kaderini belirlediğimiz anketlere şimdi bir yenisini daha ekliyoruz. Siyasilerin bir bir meydanlara çıktığı, adayların isimlerinin duyurulmaya başlandığı, tablonun önündeki sis perdesinin artık netleştiği bu günlerde, çok kısa bir süre sonra yeni anketimizle, sizleri buluşturacağız. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram