Topçu Baba’yı Anma Derneği TBMM’de Topçu Baba’yı Anma Derneği TBMM’de

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhur ittifakı adayı Derya Bulut sandıktan çıkan isim oldu ve Kırklareli Belediye Başkanı olarak görev yapmaya başladı. Ancak Belediye Meclisi’nde ana muhalefet partisi CHP’nin sandalye sayısının fazla olması, Kırklareli’ne yapılacak hizmetlerin kaderini nasıl etkileyeceği de seçimin sonuçlanmasından bu yana merak konusuydu...

İşte dün gerçekleşen Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında bu durum bir anlamda netlik kazandı. 16 sandalyeye sahip CHP’li Meclis üyeleri verdikleri ret oyları ile Avrupa Birliği projeleri başta olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı gibi ulusal ve uluslararası her türlü hibe programları işlemleri için Belediye Başkanı Derya Bulut'a imza yetkisi vermediler.

Önceki Belediye Başkanlarına verilen bu yetki ilk kez Başkan Bulut’a verilmedi.

Yine Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği için yapılan açık oylama sonucunda da Belediye Başkanı Derya Bulut, heyete giremedi. AK Partili ve MHP’li üyeler durumu protesto ederek oy kullanmadılar.

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği için yapılan açık oylamada Gürcan Saatçi, Vecdi Yüce ve Suna Yanardağ seçildi. Ardından Marmara Belediyeler Birliği üyeliği için yapılan kapalı oylamada da Asil Üye olarak İsmail Doğan seçildi.

Ayrıca Belediyenin tüm iş ve işlemleri ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve lisanslı işletmeler ile yapılacak protokolleri imza altına alma hususunda Belediye Başkanı Derya Bulut'a tam yetkisi verilmesi konusu da CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmedi.

Chp Meclis

Ne Yapılmak İsteniyor?

Cumhuriyet Halk Partili üyelerin bu tavrı ve yaklaşımı toplantının ardından özellikle sosyal medyada büyük tepki gördü. “Uzun bir aradan sonra ilk kez merkezi iktidarı yerelde tercih eden Kırklareli, bu kez de muhalefetin “intikam” duygularına mı kurban oluyor?”, “CHP ne yapmak istiyor?” “Arkasında kimler var?” gibi kafalarda soru işaretleri bırakan iddialar ortaya atıldı.

“Kırklareli’ne tam hizmet gelecekken, neden tekere çomak sokuluyor?” şeklinde tepkilerini dile getiren vatandaşlar, ilin kanayan yarası AB projeleri için de kapının açılmasına rağmen bu kez de muhalefetin engeliyle karşılaştığını ifade ediyorlar.

“16 El Kaosa Kalktı”

Toplantı sonrasında Cumhur İttifakı mensupları bir kınama yazısı da paylaştılar. Söz konusu paylaşımda;

“Yapılan belediye meclis toplantısında Kırklareli halkının oyuyla seçilen Kırklareli Belediye Başkanı’nın, CHP meclis grubu olan 16 kişi tarafından yok sayılmasını şiddetle kınıyoruz.

Tek amacı kaos çıkarıp Kırklareli halkına yapılacak hizmetleri engellemek olan 16 el, bilmelidir ki halka hizmeti asla engelleyemeyeceklerdir. 16 kişinin, seçilen belediye başkanını yok sayarak halka hizmet için gelecek olan hibeleri bile engelleyerek, Kırklareli halkından intikam almaya çalışmasına Kırklareli halkı olarak asla müsaade etmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

54D25241 D6Ac 43F2 A868 7Cef50C4Adb7

Bulut, Birlik Ve Beraberlik Mesajı Vermişti

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut geçtiğimiz ay gerçekleşen dönemin ilk toplantısında birlik ve beraberlik mesajı vermiş; “Bir seçim dönemini geride bıraktık. Halkımızın takdiri noktasında, sandık iradesiyle bugün Kırklareli Belediye Başkanlığı çatısı altında hep birlikte 5 yıl boyunca tüm iyi niyetimizle, rekabet unsurlarını geride bırakarak, elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağız. Bu doğrultuda sizlerin iyi niyetlerinizden benim hiçbir şüphem yok.  Bizlerden yana da olmamasını sizlerden diliyorum. Ve ne kadar katılımcı, ne kadar çoğulcu, ne kadar hakkaniyetli, kanuna, hukuka dayalı bir süreci birlikte geçirirsek, bundan ilimiz mümkün olduğunca çok faydalanacaktır diye düşünüyorum. O Yüzden sizlerden bu konuda destek bekliyorum. Elimizden geldiğince Kırklareli halkına hizmet noktasında en iyisini yapmaya hep birlikte gayret edeceğiz” demişti.

97B49566 226F 4F41 Be87 7Aa75073Cce5

Editör: Haber Merkezi