31 Mart 2024 yerel seçimleri kapsamında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kırklareli’nde ön seçim ile adaylarını belirleyeceğini duyurmasının ardından, alternatifgazetesi.com web sitemizde “SİZCE CHP'NİN KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLMALI?” başlıklı anketimizi yayınlamıştık.

Anketin sonuçları ile dün CHP’nin il merkezinde gerçekleştirdiği ön seçim sonucunun aynı olması, Alternatif’in ve yayınladığı anketin güvenirliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ön seçim sonucunda, sandıktan birinci çıkan isim yeniden aynı göreve talip olan mevcut Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu oldu. Kesimoğlu seçimde üyelerden 926 oy toplarken, aday adayı Serdar Türker 791, Gürkan Oras ise 765 oy aldı.

Anketimizde ise; Mehmet Siyam Kesimoğlu: 1310, Gürkan Oras: 435, Serdar Türker: 256, Ünal Başkur: 51, Diğer: 21 oy almıştı.

Oy kullanan sayısı ve Ünal Başkur’un yarıştan çekildiği etmenlerini göz önünde bulundurulduğunda anketimizin ikinci ve üçüncü sırasında bir farklılık yaşandığı görülüyor. Ancak söz konusu etmenler, anketimizin neticesini değiştirmiyor.

Tepki Toplayan Anket Doğru Çıkınca…

Bu arada anket sürecinde ve anket sonuçlarının yayınlanmasının ardından bazı okuyucularımız; “Anketimizin yanlı olduğu”, “Bir kişinin birden fazla oy kullanabildiği” yönünde tepki göstermişti. Ancak anketin sonucunun, ön seçim sonucu ile aynı çıkması bu tepkilerin de karşılığı olmadığını göstermiş oldu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi