Kırklareli Asayiş Toplantısı, 7 Mayıs Salı günü Vali Birol Ekici başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Ekici toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Kırklareli yaşanılması arzu edilen bir şehirdir”

Kırklareli’nin refah seviyesi yüksek bir şehir olduğunun altını çizen Ekici; “Nisan ayı asayiş toplantımız tamamladık. Öncelikle şunu belirtmek isterim Kırklareli, asayiş ve güvenliği çok yüksek olan bir şehirdir. Bu yapısıyla ekonomisi güçlü, toplumsal refahı yüksek ve yaşanılması arzu edilen bir şehirdir. Bu standardı tutturmada emniyet ve asayiş personelimizin katkısı çok büyüktür. Asayiş birimlerimiz 7 gün 24 saat sürekli çalışmaktadırlar. Fedakarca çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

“Kırklareli halkını sürekli olarak yanımızda görüyoruz”

Emniyetten İki Evde Uyuşturucu Operasyonu Emniyetten İki Evde Uyuşturucu Operasyonu

Kırklareli halkına da destekleri için teşekkür eden Ekici; “Tabi ki emniyet ve asayiş sadece emniyet ve asayiş birimlerinin çabalarıyla sağlanmıyor. Bir defa Kırklareli halkını sürekli olarak yanımızda görüyoruz. 112’yi arayarak etrafında gördüğü yanlışlıkları ve olumsuzlukları bizlere bildiren Kırklareli halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Ekici ilimizde yaşanan asayiş olayları ile ilgili bilgilendirmede bulunarak; “Nisan ayı içerisinde Jandarma bölgemizde 463 tane olayın meydana gelmiş olup bunların 2 tanesi terör olayıdır. Olayların aydınlatılma oranı yüzde 99’dur. Olaylarda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 azalış meydana gelmiştir. Emniyet bölgemizde ise 678 asayiş olayı meydana gelmiş bunların yüzde 97.1’i aydınlatılmıştır. Geçen yıla göre yüzde 3.99’luk bir artış oranı meydana gelmiştir” şeklinde konuştu.

Muhabir: Volkan Abuy