Kırklareli'nde sporun kalbinin attığı Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda arızalanan fıskiyeye, hızlıca müdahale edildi. Spor için gelen vatandaşların verimli bir şekilde tesisten faydalanması için uygun şartlar sağlandı.

Başkan Bulut'tan Eğitime Büyük Destek Başkan Bulut'tan Eğitime Büyük Destek


"Arıza Giderildi"
Sulama için günün belli periyotlarında aktif olan fıskiyelerde meydana gelen arızanın bildirilmesi üzerine anında müdahale edildiğini dile getiren Kırklareli Atatürk Stadyumu Tesis Amiri Hıdır Deniz Çelik ile görüşerek çalışmaları yerinde inceledik. Çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Çelik, Kırklareli Atatürk Stadı'nın vatandaşlar için en iyi şartlara getirmeye gayret gösterdiklerini belirtti.

204A9B03 5222 47F2 Ab38 Db66063Adec7
Çim Sulama Çalışmaları
Süper Lig ekiplerinin bile dönem dönem çim konusunda büyük sorunlar yaşadığı ülkemizde çimleri sağlıklı ve yemyeşil olan Kırklareli Atatürk Stadı'nda her gün gizli kahramanlar görev başında. Çimleri korumak için yapılan sulama çalışmaları ile ilgili bilgi veren Çelik, "Fıskiyelerin çalışma saatlerini mevsime göre ayarlıyoruz. Yaz aylarında 3 kez çimleri sulamamız gerekiyor. Kış aylarında 2 sefer suluyoruz" sözlerini dile getirdi.

B9769968 A0C5 4458 831C 0F7B6348969C
"Sulama Saatleri ve Stad Yoğunluğu"
Gün içerisinde yoğun olmayan zaman dilimlerinin sulama için tercih edildiğini vurgulayan Çelik, günde bir sefer sulamanın halkın kullanımının yoğun olduğu sürece mecburen denk geldiğinin altını çizdi. Çelik, "Çim sulama saatlerini ayarlarken de halkın kullanımının en az olduğu saatleri seçmeye özen gösteriyoruz. Bunu da sabah 05:00'te başlayıp 06:00'da bitiyor ilk sulama süresi. Zaten buradaki yoğunluk da 06:00'dan sonra başlıyor. Öğlen saati çok sıcak olduğu için 12:30 - 13:30 arası sulama otomatik açılıyor. Ama akşam saatine denk gelen sulamada her hangi bir saatte zaten yoğunluk olacağı için orada artık, akşam 19:00 - 20:30 arası sulama açılıyor. Sadece o saatte halkın kullanımına denk geliyor. Yaz aylarında bunu değiştirme şansımız yok. Çünkü zaten belli saat aralığına ayarlamamız gerekiyor. Çok sıcak olduğunda sulama da yapmamamız gerekiyor" sözlerini dile getirdi.

6Cb4Cda4 8Ce4 4879 A27B A6D4Cbcaee7D
"Çimi Korumak Çok Zor"
Özellikle yaz aylarında mevsim üstü sıcakların etkili olduğu dönemleri de göz önüne alınca çimlerin bakımı ve çimleri korumanın zor olduğunu dile getiren Çelik, "Çimi korumak çok zor. Onun için günün yoğun olduğu zamana bir sulama denk geliyor. Çim saha bir dikdörtgen alan olduğu için, bizim o yeşil alanı kurutmamamız için, bizim fıskiyeleri 0 noktalarından ayarlamamız gerekiyor. Bunda da hiçbir insan yapımı ürün tam 90 derecede kesip onu sadece çime denk getirme şansı yok. Rüzgar olur bazen dış etkenlerin de vesilesi ile suyu zaman zaman koşu pistini atıyor. Fıskiye demir aksama vurduğunda da böyle bir sapma olmasına sebep oluyor" ifadelerini kaydetti.

0E6661A2 Bf98 4B0B 997A 3533Dbe4290A
"Bir Fıskiyenin Arızasından Kaynaklı"
Arıza yapan bir fıskiyeden kaynaklı aksaklığın meydana geldiğini ve anında müdahale edildiğini dile getiren Çelik, "Haberin içeriğine konu olan durum, bir fıskiyenin arızasından kaynaklı. Biz de zaten tesis bakım onarımı sürekli olan bir şey. Ürünler arızalanıyor. Tesiste sürekli bir bakım onarım söz konusu. Böyle durumlarda hemen müdahale ediliyor zaten" dedi.


"Günde 3 Kez Sulama Yapılıyor"
Sulama esnasında zaman zaman parkura su taşmalarının normal düzeyse söz konusu olabileceğini dile getiren Çelik, "Sabah, öğlen ve akşam saatlerinde sulamamız var. Sadece akşam saatlerinde halkın kullanımının yoğun olduğu döneme denk geliyor. O da mecburen bir kısmı ister istemez bir kulvar sudan etkilenebiliyor. Bazen rüzgar etkisi ile biraz daha fazla olabilir tabi" sözlerini ifade etti.

Editör: Şefik Kenar