Sıcak havaların etkisi ile dikkatsizliklerin bir araya gelmesinin geri dönüşü olmayan kazalara sebep olacağını dile getiren Babaeski İtfaiyesi, herkesin dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

İzmarit Deyip Geçme

Küçük detayların büyük sonuçlara sebep olabileceğini ifade eden Babaeski İtfaiyesi, “İzmaritler, cam şişeler ve diğer atıkların doğaya bırakılması, hem çevreye zarar verir hem de orman yangınlarına yol açabilir. Bu nedenle hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu taşımalıyız” sözlerini dile getirdi.

“İzmaritleri Toplayalım”

Sorumluluk sahibi olunması gerektiğini ifade eden Babaeski İtfaiyesi, “Yürüyüş yaparken veya piknik yaparken sigara izmaritlerini doğaya bırakmayalım. Bir çöp poşeti veya kutusuyla yanımızda taşıyarak bu atıkları toplayabiliriz” ifadelerini dile getirdi.

“Cam Şişeleri Dikkatli Kullanalım”

Tuna Soykan'dan Başkan Derya Bulut'a Teşekkür Tuna Soykan'dan Başkan Derya Bulut'a Teşekkür

Kırılan cam parçalarının önemli olduğunu ifade eden Babaeski Belediyesi, “Cam şişeleri ormanlarda kullanırken dikkatli olmalıyız. Kırılan cam parçaları hem doğaya zarar verir hem de tehlikeli olabilir. Şişeleri geri dönüşüm kutularına atalım” sözlerini ifade etti.

“Orman Yangınlarına Karşı Hassas Olalım"

Geçtiğimiz dönemlerde yurt genelinde yangınların büyük acılar yaşattığını vurgulayan Babaeski İtfaiyesi, “Piknik alanlarında ateş yakarken dikkatli olmalıyız. Ateşi kontrol altında tutmalı ve söndürdükten sonra iz bırakmamalıyız. Orman yangınlarına karşı duyarlı olmalıyız. Ormanlarımız, doğanın en değerli hazinelerinden biridir. Onları korumak için hep birlikte çaba gösterelim” ifadelerini kullandı.

445075005 18002780684535369 8188236572355764658 N

Editör: Şefik Kenar