Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 105'inci yıl dönümünde vatandaşların yoğun katlımı ile meşaleli yürüyüş düzenlendi. 19 Mayıs akşamı Zakkum konseri ile de eğlenceli saatler yaşandı.

Dedeoğlu Trakya’daki Acı Gerçeği Hatırlattı; “SULARIMIZ TÜKENİYOR!” Dedeoğlu Trakya’daki Acı Gerçeği Hatırlattı; “SULARIMIZ TÜKENİYOR!”

8A8E7Cf4 3F8A 4A38 8F67 F00282584E30

Lüleburgaz Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nefes kesti. Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenlediği çeşitli etkinlikler ile dolu dolu geçen 19 Mayıs kutlamaları kapsamında, 18 Mayıs akşamı saat 20:00’de Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Hakları Birimi’nin ‘Eylül’ün İki Yüzü’ adlı müzik grubu sahne aldı. Ardından Halkçı Liseliler’in vals gösterisi sahnelendi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ‘Grup Metamorfoz’ konserinin ardından ‘Uzay Zaman’ müzik grubu sahne aldı.

D9Bd953F Be23 44E4 Bf8F 36Fbf8D0750E

Geceyi Meşaleler Aydınlattı

Kongre Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, konserin ardından meşaleler ve Türk bayrakları ile Edirne bayırına yürüyüş gerçekleştirdi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ile çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş Edirne Bayırı’nda bağımsızlık ateşinin yakılmasıyla taçlandırıldı. Dev ateşin etrafında, bağımsızlık marşları hep birlikte söylendi.

Aa655252 14Bf 4Ed5 A3D1 10Ea6B394B88

Zakkum'dan Unutulmaz Gece

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda binlerce vatandaş ile buluşan Zakkum, en sevilen şarkılarını seslendirdi.

"Cumhuriyet Sonsuza Kadar Yaşayacak"

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, ‘Zakkum’ grubuna teşekkürlerini sunarak  solist Yusuf Demirkol’a çiçek vererek Lüleburgazlılara seslendi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli; “Bundan tam 105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’da bağımsızlık ateşini yaktılar. Onların yaktıkları bağımsızlık ateşi dalga dalga bütün Anadolu ve Trakya’ya yayıldı. Zaferle sonuçlanan şanlı Kurtuluş Savaşı’nın sonunda laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bize bu günleri yaşatan, özgür ve bağımsız bireyler olmamızı sağlayan başta ebedi başkomutan, eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan yapan, vatan için kanlarını, canlarını seve seve veren bütün şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Rahat uyu Atam! Kurduğun laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

Gerenli’nin konuşmasının ardından Kongre Meydanı’nı dolduran binlerce kişi ‘Zakkum’ konseriyle unutulmaz bir gece yaşadı.

1Cfca4Cd 8D79 4Dfa A3Af E5B2C0Bf96A0

Editör: Haber Merkezi