Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Malatya’da katıldığı bir panelde Kırklareli Dereköy Gümrük Kapısı modernizasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Bolat, “Turkuvaz Medya İhracat Seferberliği Panel Oturumu"nda, Bakanlık olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Programda Kırklareli Dereköy Gümrük Kapısı da konuşuldu. Bu yıl Şanlıurfa Ceylanpınar ve Ağrı Gürbulak'taki gümrük kapısının modernizasyonunun tamamlanacağını belirten Bolat, Hakkari Derecik ve Kırklareli Dereköy gümrüklerinin modernizasyon çalışmalarının ihale aşamasında olduğunu bildirdi.

Vali Ekici De Müjdeyi Vermişti

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 2024 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Dereköy Sınır Kapısı ile ilgili önemli bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Sınır kapısının yenilenmesi için proje çalışmalarının bittiğini aktaran Vali Ekici kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacağını duyurmuştu.

Dereköy Sınır Kapısı’nın en iyi şekilde modernize edileceğinin altını çizen Kırklareli Valisi Birol Ekici, “Gümrük ve Turizm İşletmeleri tarafından yapılacak olan yenileme çalışmalarının projesi tamamlandı, temel atma çalışmaları ise sürüyor” demişti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi