Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli ailesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilimizdeki basın mensupları ile kahvaltı programında buluştu. İl Başkanı Şaban Savaşan, MYK Üyesi Derya Bulut ve Merkez İlçe Başkanı Alaatti̇n Ersan Şenyi̇ği̇t tarafından düzenlenen programda gazetecilerin anlamlı günü kutlanarak istek ve talepler dinlendi.

Kahvaltı programına Kırklareli Alternatif Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrah Yıldırım, Şirket Ortağı Ufuk Çelik, Alternatif Medya Sorumlu Müdürü Seda Nur Örçer ile Alternatif Gazetesi Muhabiri Serhat Ünver katılım sağladı.

3-91

Program MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan’ın açılış konuşması ile başladı. Basın mensuplarının anlamlı gününü kutlayan Başkan Savaşan yerel seçimlerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Savaşan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çok zor şartlar altında çalışan ve meslek ışığı içerisinde görevini sürdüren siz değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Biliyorsunuz 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adına Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler aday çıkaracağız. Cumhur İttifakı bileşenleri başta AK Parti olmak üzere Büyük Birlik Partisi ve DSP bizim adayımıza destek verecek. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak artık yeter diyoruz. Kırklareli’nde bir değişimin şart olduğuna inanıyoruz. Bu değişimi de inşallah 31 Mart’ta gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Halkın büyük bir teveccühü var. Değişimin şart olduğunu ve Kırklareli’ne de artık yatırımların gelmesi gerektiğine inanıyoruz.

4-53

Bizler en yakın zamanda adayımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim amacımız belediyeye herhangi bir partinin bayrağını dikmek değil. Bizim amacımız Kırklareli halkına hizmet, kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek ve bu çözümleri hayata geçirmek. Biz bu seçimde Kırklareli odaklı bir çalışma yapacağız.

Yerelden yerele uyum içerisinde ayırmadan ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak 84 bin hemşehrimize eşit hizmetler sunacak projelerimizle sahada olacak, halkımıza hizmet edeceğiz.  Bu vesile ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü bir kez daha kutluyor, katılım gösterdiğiniz için teşekkürlerimi iletiyorum. “ ifadelerini kullandı.

Ardından MYK Üyesi Derya Bulut söz aldı. Tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eden Derya Bulut, “Çok kıymetli yol arkadaşlarım ve basınımızın güzide üyeleri, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gönülden tebrik ederim.

Cumhuriyetimizin 100. yaşında bu özel günün altını çizmek daha anlamlı hale geldi. Dürüst, adil ve şeffaf habercilik için çalışan her bir basın mensubu, demokrasimizi yücelterek geleceğe taşıyan bir neferdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır.’ Atamız, buna düşünce kalesi adını vermiştir. Yani toplum bilinci ve habercilik arasında, mesleki bir gayreti aşarak cesaret ve özveriyle mümkün olan bu bağ, toplumun farklı gruplarını birbirine kavuşturacak kadar güçlüdür. Bu yolun zorluklarına karşı gösterdiğiniz fedakarlık ve azim için kendim ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. İfade özgürlüğünün ve doğru haberciliğin her zaman savunucusu olacağımızı da yineliyorum. Ulusalda olduğu kadar yerel ve bölgesel bazda da bu rolünüz çok kritik. Halkımızın doğru bilgiye ulaşması hem hak hem de ulvi bir sorumluluktur. Boş vaatlerle gerçek sözleri, geçmiş hatalarla gelecek hayallerini birbirinden ayırmak için sizin çalışmalarınıza güveniyoruz. İnşallah milletim ve hemşehrilerim için vereceğiniz güzel haberler çok olsun. Hepinize teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

2-235

Ardından kahvaltı programına geçildi. Oldukça keyifli bir ortamda gerçekleşen programda İl Başkanı Şaban Savaşan basın mensuplarının istek ve taleplerini dinledi.

Program iyi niyet temennileri ve başarı dilekleri ile son buldu. (Ferdi Kurtbayram)  

Editör: Ferdi Kurtbayram