Yıldırım, son olarak Gazze’de meydana gelen hastane saldırısında yaşamını yitiren yüzlerce insandan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek; “Hastane duvarları içinde kalan masum sivillerin hedef alınarak vurulmasının hiçbir haklı tarafı yoktur. Bu bir savaş, bir insanlık suçudur” yorumunu yaptı.

Yıldırım şöyle devam etti; “Son günlerde Ortadoğu coğrafyasında yaşanan İsrail-Filistin çatışmalarını büyük bir endişe ve üzüntüyle takip etmekteyiz. Atılan tonlarca bombayla binlerce masum insan yaşamını yitiriyor, hiçbir suçu olmayan bebekler, çocuklar hayatlarını kaybediyor. Savaşın kanlı yüzü bizlere bir kez daha gösteriyor ki; kişisel ihtiraslara yenik düşmüş bu tür çatışmaların kazananı yok, kaybedeni çok…

Temennimiz en kısa sürede çatışmaların sona ermesi, tarafların uzlaşması, Birleşmiş Milletlerin akan bu kanı durduracak adımları atması yönündedir. Bu anlamda ülkemizi arabulucu pozisyonda çok önemli bir konumda görüyor, Türkiye’nin öncülüğünde gerçekleşecek bir ateşkesin imzalanacağına yürekten inanıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, saldırıların bir an evvel bitmesini temenni ediyorum.”  (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Haber Merkezi