Cumhuriyet Halk Partisi, Kırklareli Belediye Başkan aday adayı Ünal Başkur, projelerini paylaşmaya devam ediyor. Özellikle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Başkur, Kırklareli ile hayata geçirmek istediği projeleri anlatıyor.

Başkur son paylaşımında; “Kırklareli büyüyen bir şehir. Aynı zamanda sorunları ile de büyüyen şehir. Sorunun bilincindeyiz. Çözümü de biz üreteceğiz. Yeter ki Sizler de isteyin” ifadelerini kullandı.

Aday adayı Ünal Başkur şunları kaydetti;

“Şehrimiz; İstanbul deprem kaygısı ve OSB’nin (Organize Sanayi Bölgesi) büyüklük kapasitesinden dolayı yoğun bir nüfus akışı ile karşı karşıyadır.

ÇÖZÜM; Yeni İmar alanları ile Yeni bir Şehir yaratmaktan geçiyor.

Şehrimiz; Yeni imar alanları açılamadığı için trafik keşmekeşi yaşamaktadır.

ÇÖZÜM; Öncelikle şehir içi yol akışının planlaması ve ardından yeni imar alanlarının oluşturulması ile gerçekleşecektir.

Şehrimiz; Büyümesi kapsamında altyapı eksiklikleri ile boğuşmaktadır.

ÇÖZÜM; Şehrin yeni imar alanları ile var olan yerleşimin altyapısına ilişkin yükü azaltılacak, sonrasında altyapı çalışmaları yapılacaktır.

Şehrimiz; Otopark sorunu ile karşı karşı karşıyadır.

ÇÖZÜM; Şehir içi trafik yükü azaltılarak, yayalaştırma politikası oluşturulacak, yeni yapılara otopark zorunluluğu getirilecek, merkezi otopark alanları oluşturulacak.

Şehrimiz; Zaman zaman su baskınları ile karşı karşıya kalmaktadır.

ÇÖZÜM; Kotu düşük olan bölgelerde imar izni bu risk gözetilerek verilecek, Şehir içinden geçen BOKLUCUDERE ve İNCİDERE, tahliye için daha verimli kullanılacak.

Şehrimiz; Eski bir şehir olduğundan çarpık imarlaşma sıkıntısı yaşamaktadır.

ÇÖZÜM; Şehir içi revizyon imar planı rasyonel bir şekilde gerçekleştirilip, yeni yapılaşmalar sorunları azaltacak şekilde planlanacaktır.

Şehrimiz; Artan nüfus nedeniyle sosyal yaşam alanlarına erişememe sorunu yaşamaktadır.

ÇÖZÜM; Yeni sosyal yaşam alanları ve meydanlar yaratacağız.

Şehrimiz; Kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile her geçen gün azalan bir şehirdir. Bu nedenle şehir içi sıcaklık sürekli yükselmektedir.

ÇÖZÜM; Şehir içi peyzaj anlayışını değiştirecek ve şehir çeperlerinde yeni yeşil yaşam alanlarını çoğaltacağız.

Şehrimiz; Artan nüfus ve iklim değişikliği nedeniyle su sorunu yaşamaktadır.

ÇÖZÜM; Armağan barajı suyunun şehrimize getirilmesi için gerekenler yapılacaktır.

Şehrimize dair daha pek çok konuda tespitimiz ve çözüm önerilerimiz söz konusudur. Bu sorunların çözümü ve de daha yaşanılası bir Kırklareli’ni yaratma mücadelesinde neler yapılması gerektiğini;

Şehir yaşayanları, Sivil toplum örgütleri, Kurum ve kuruluşlar, Üniversite, en önemlisi de tüm mühendislerin örgütlü yapısıyla değerlendirecek, üretilen çözüm yollarını devreye sokarak, Kırklareli’ni “ÖRNEK SAKİN ŞEHİR” haline getireceğiz.

Bu mücadelede BEN VARIM. Sizleri de bu mücadeleye çağırıyorum. “Birlikte her şey çok daha güzel olacak…” (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram