Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclisi Aday Adayı olarak başvuruda bulunan Alper Ceylan, haftalık olağan toplantıda açıklamalarda bulundu.

“Ben ailemin her zaman siyah ördek yavrusuydum”

Ceylan, geçen haftaki toplantıda hakkında ki söylenenlere cevap vererek sözlerine başladı. Ceylan; “Ülkücü Hareketin Önderlerinden sayılan Kırklareli Ülkü Ocaklarının Kurucu Başkanı Yakup Kadri Ceylan’ın oğluyum. Geçtiğimiz hafta ben burada yokken benim ve babam hakkında konuşulmuş. Ben 1986 doğumluyum ben doğduğumda darbe çoktan olmuştu. 18 yaşında olmayı bir birey olmak olarak sayarsak eğer ben birey olmadan Ak Parti iktidar olmuştu. Ben ailemin her zaman siyah ördek yavrusuydum. Kendimi solcu olarak nitelendirmedim çünkü sağ-sol olaylarını yaşamadım. Kendimi özgürlükçü bir birey olarak tanımlıyorum. Türkiye’nin de özgürleşmesini istiyorum, bunun için de kendimi bildim bileli mücadele ediyorum. Benim de babamla aynı fikre sahip olduğum ülkücü olduğumla ilgili göndermeler yapılmış. Ben gezi parkı eylemlerinden dolayı 3 farklı mahkemede yargılandım. Hayatım boyunca sağcılardan armut dibine düşmedi diye hakaret yedim. Çık gariptir ki şimdi siyasete girmek istediğim partide de ülkücülükle suçlanıyorum. Herkesin böyle düşündüğüne inanmıyorum. Kendimi sizlere ancak yaşadığım hayatla ispat edebilirim” dedi.

D S C 0626

“Hayatım boyunca bilim ve akıl yolundan hiç ayrılmadım”

Neden CHP’den aday adayı olduğunu açıklayan Ceylan; “Evet eskiden çok kötü şeyler yaşandı ve şu an bir hesaplaşma süreci var. Ama ben bu hesaplaşmanın bir parçası olmak istemiyorum. Bu süreçte ben yoktum daha doğmamıştım bile. O yüzden lütfen beni, bu hesaplaşmaya ortak etmeyin. Neden CHP’yi tercih ettim. Çünkü hayatım Mustafa Kemal Atatürk’ü okuyarak geçti. Hayatım boyunca bilim ve akıl yolundan hiç ayrılmadım. Siyasete girmeye karar verdikten sonra üniversite sınavına girdim şu an Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okuyorum. Biz insanların saçıyla, sakalıyla, başörtüsüyle, babasının kim olduğuyla değil kendi yaptıklarıyla ilgilenirsek bence hızlı yol kat ederiz. Çok kötü günler yaşıyoruz bu iktidar yüzünden ama yine de inançlarımızdan ve ümit etmekten vazgeçmemeliyiz. Çünkü ne olursa olsun sürekli olarak gelişiyoruz. Biz gençler bir arada hep beraber olursak, böyle küçük ayrıntı ve farklılıklara dikkat etmezsek bence çok hızlı yol kat edeceğiz. Ben Kırklareli Belediye Meclisine Aday Adayıyım. Üyelik başvurumu da gerçekleştirdim, geçen toplantıda parti üyesi olmadığım söylenmiş ancak aday adayı olmadan önce üyelik başvurumu yapmıştım bunu da söylemek istedim. Herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. (Kadir Sinici)

Editör: Kadir Sinici