Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müzik Birimi, yüreklere dokunan bir çalışmaya imza attı. Lüleburgaz BİLSEM Müzik Birimi Öğretmeni Gökhan Çakmak; 6 öğrencisi ile Bülent Ortaçgil’in ‘Benimle oynar mısın?’ şarkısını kaydederek video klip çekti. Şarkıyı öğrenciler seslendirdi ve enstrümanlarda ve stüdyo kayıt aşamalarında öğretmenleri Gökhan Çakmak yer aldı. Bu sene BİLSEM’i yeni kazanan öğrencilerle yapılan ilk çalışma özelliğini de taşıyan çalışma; 23 Nisan günü yayımlandı.
Klibin yönetmenliğini BİLSEM Müdürü Bünyamin uslu ve Müzik Öğretmeni Gökhan Çakmak birlikte gerçekleştirdi. Şarkıyı; Mert Bora Kor, Doğa Filiz, Erva Kaymak, Elif Mira Karataş, Zehra Ece Gümrükçü seslendirdi. Videonun sonuna Rıfat Ilgaz’ın Uçurtma şiiri eklendi. Şiiri BİLSEM Edebiyat Birimi Öğretmeni Dr. Sibel Çelikel seslendirdi. Kamerada kurum öğretmenlerinden Serkan Kahraman yer alırken görüntü ve kurguda da kurum öğretmenlerinden Muzaffer Karakuş yer aldı.
Öğretmen Gökhan Çakmak; bu çalışmaları her sene sonunda tüm öğrencilerini işe katarak yaptıklarını belirtti. Bu sene sayılarındaki artış sebebiyle bu şekilde bölünerek de olsa yine tüm öğrencileriyle çalışma yapacaklarına dikkat çekti.
“Amacım Birlikte Hatırlamak”
“Şarkının videosunun 23 Nisan’da yayınlanmış olmasının özel bir anlamı var mı?” sorusunu yönelttiğimiz Çakmak; “23 Nisan’da klişe bir mesaj yayınlamak yerine çok sevdiğim bir sanatçı olan Bülent Ortaçgil’in oldukça anlamlı bu şarkısıyla bir çalışma yapmak istedim. Ortaçgil bana göre bir ozandır. Zamanın ozanlarını yıllar sonra andığımız gibi onu da anacaklarını düşünüyorum” cevabını verdi. 2 çocuk babası olduğunu dile getiren Çakmak; “Amacım asla bu şarkı üzerinden ebeveynlere parmak sallamak değil, aksine hep beraber hatırlamak. Mesaj yapanı da ilgilendiriyor” diyor.
“Oyun Oynanmaya Ve Duyulmaya İhtiyaçları Var”
Eğitimci, “Ortaçgil’in bu şarkısını seçerken üzerinde durduğunuz en önemli mesaj neydi?” sorumuza şu şekilde cevap verdi; “Çocukların duygularına yönelik bir öncelik sağlanmadığı kanaatindeyim. Onların oyun oynama istekleri üzerinden bu konuyu eşelemiş oldum. Çocuklarımızın oyun oynama ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın duyulmaya dinlenilmeye çok yoğun bir ihtiyacı var. Ben bunu derslerimde net bir şekilde görebiliyorum. Derste öğrencilerimle sohbet ederiz. Hepsini tek tek dinlerim, mesela arkadaşlarını anlatırlar, sevdiği şeyleri anlatırlar, kimisi hayalini anlatır, kimisi kendini anlatır. Aileleri belki de dinliyordur, zaman ayırıyordur zaten ancak kendilerini anlatmaya çok açlar. Bireysel farklılıklarımız var hepimizin, bu beni düşündürüyor. Çocuklar çok enerjikler ve bazen hangi birine yetişecek şaşırabiliyor ebeveynler. Ailelerin işin bu tarafında dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bu tarafa doğru bir mesajım olsun istedim açıkçası ve Çocuk Bayramı’nda dikkatleri buraya çekmek istedim.”