Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2024 Yılı Besilik Sığır İthalat Talimatı ve Teknik Kriterleriyle alakalı açıklama gerçekleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bakanlığımızca, kırmızı et üretiminde sürdürülebilirliğin ve arz talep dengesinin korunması, besi işletmelerindeki boş kapasitenin değerlendirilmesi ve işletmelerin kendi ekonomik analizleri çerçevesinde, ithalat miktarının ve zamanının yönetilebilmesi için kontrollü bir ithalat yönetimi oluşturulması amaçlanmaktadır.

Bakanlık Olur'u ile uygulamaya konulan besilik sığır ithalat talimatı ve teknik kriterleri, İlçe Müdürlüklerimize gönderilmiş olup ayrıca ilgili talimat ve teknik kriterleri https://www.tarimorman.gov.tr/HAYGEM​ web sayfasında da yayınlanmıştır.

Thumbs B C Ce80Fa5Bd5070Bc1B79E395Ef94E9B90

Talimat gereği besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 baş ve üzerinde olan işletmelere sahip yetiştiricilerin, besilik sığır ithalatı ön başvuruları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce kabul edilerek değerlendirilecektir.

Besilik sığır ithalat talimatı gereği, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince besilik sığır ithalatı için 15.01.2024-02.02.2024 tarihlerinde ön başvurular alınacaktır. 200 baş üzeri kapasiteye sahip işletmelerin besilik ithalat ön başvuruları 02.02.2024 tarihine kadar gerçekleştirilecek olup bu tarihten sonra başvurular kabul edilmeyecektir.

Besi Hayvanı Ahırı Kapasitesi 200 başın altında olan yetiştiriciler besilik sığır ithalat başvurularını Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğine yapacak olup; başvurular Et ve Süt Kurumunca değerlendirilecektir.

İlgili yetiştiricilerimize önemle duyurulur.” (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy