Kırklareli son yıllarda olmasa da, geçmişe dönüp baktığımızda birçok profesyonel futbolcu yetiştirmiş bir şehir. Bunlardan biri de şüphesiz ki uzun yıllar Gençlerbirliği başta olmak üzere birçok profesyonel takımda top koşturan Kırklareli doğumlu hemşehrimiz Mustafa Gürsel. Futbol kariyerinin ardından birçok kulüpte teknik direktör ve yardımcı antrenör olarak görev yapan Mustafa Gürsel’i gelin hep birlikte tanıyalım...Kırklareli’nin Futboldaki Gururu; Mustafa Gürsel

6 Kasım 1974 Yılında Kırklareli’nde doğan Gürsel, futbol hayatına Kırklarelispor ile başladı.

Mustafa Gürsel devamında ise Pendikspor, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Bursaspor, Elazığspor takımlarında forma giydi.

Futbolculuk kariyeri boyunca 257 Süper Lig maçına çıkarak, toplamda 36 kez fileleri havalandırdı.

Mustafa Gürsel’in ayrıca Türkiye Kupasında 20, TFF 1. Lig’de 75, TFF 2. Lig’de 16, TFF 3. Lig’de 46, Özel Turnuva ve Kupalarda ise 3 maçı bulunuyor.

Mustafa Gürsel, futbolculuk kariyerini 2009 yılında Pendikspor’da sonlandırdıktan sonra, teknik direktörlük kariyerine 2010 yılında Antalyaspor’da yardımcı antrenör olarak başladı.

Gürsel daha sonra Gençlerbirliği, Kayseri Erciyesspor, Antalyaspor, FC Will 1900, Boluspor, Eskişehirspor,  Kasımpaşa, Ankaragücü ve yine Kasımpaşa  takımlarında yardımcı antrenörlük görevi yaptı. Teknik Direktörlük kariyerine 2021 yılında Bandırmaspor ile başlayan ve takıma TFF 1. Ligte play-off oynatma başarısı gösteren Gürsel, son olarak Ümraniyespor’da çalıştı.

Ağabeyleri ve akrabaları ilimizde yaşayan Mustafa Gürsel de zaman zaman Kırklareli’ne gelerek, memleketi ile hasret gideriyor.

Clipboard01-413