Annelerin toplumsal açıdan da büyük önem taşıdığını dile getiren Vali Ekici, "Annelerimiz, hayatımızın her anında bizlere rehberlik eden, bir ışık misali yolumuzu aydınlatan en kıymetli hazinelerimizdir. Sadece bir çocuğu dünyaya getirmekle sınırlı olmayan, onu doğumundan ölüme kadar yaşamının her aşamasında karşılık beklemeden seven, koruyan, yönlendiren kişidir anne" dedi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Anneler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Boşa Akan Yağmur Suları Değerlendirilmeli!” “Boşa Akan Yağmur Suları Değerlendirilmeli!”

"Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır"

"Sağlam bireylerin, büyük milletlerin, sağlıklı ilişkilere sahip toplumların arkasında da hep güçlü anneler vardır. Onların en iyi şekilde yetiştirip geleceğe hazırladığı her bir birey, o milletin istikbal ve istiklalinin de yegane teminatıdır.

Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" hadis-i şerifiyle payelendirdiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, sevgi dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren, onların ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde bir kılavuz görevi gören annelerimizin değerini kaybetmeden zamanında bilmek, başımıza taç etmek ve gönüllerini hoş tutmak bizler için bir görevdir."

"Gelişimlerini Destekleyecek Çalışmaları Hayata Geçirdik"

"Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz.

Bu anlayıştan yola çıkarak ilimizde gerçekleştirdiğimiz pek çok projeyle kadınlarımızın, annelerimizin kişisel, sosyal ve ekonomik bakımdan gelişimlerini destekleyecek çalışmaları hayata geçirdik. Bu çalışmaları önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Çünkü gelişen kadının, gelişen toplumun işareti olduğuna yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ver düşüncelerle; başta vatanımız için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin anneleri olmak üzere, sabrın, merhametin, sevginin tükenmez kaynağı tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarım."

Editör: Haber Merkezi