41 yıllık süreçte ömrüne bir çok kitap sığdıran Sabahattin Ali Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önemli isimlerindendir.

Sabahattin Ali, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biridir. 25 Şubat 1907'de Bulgaristan'ın Gümülcine sancağına bağlı Eğridere ilçesinde dünyaya gelir.  Babası Yüzbaşı Ali Selahattin Bey, annesi ise Hüsniye Hanım'dır.

 Trabzon kökenli bir aileden gelmelen Sabahattin Ali, eğitimine Üsküdar Doğancılar’daki Füyuzat-ı Osmaniye Mektebi’nde başlar.Daha sonra İstanbul Muallim Mektebi’nden öğretmen diploması ile mezun olur.

Edebiyat hayatına şiirlerle başlayan Sabahattin Ali, daha sonra öykü, roman ve oyun türlerinde de eserler vermiştir. Toplumcu gerçekçi tarzıyla tanınan yazar, eserlerinde toplumsal sorunlara ve insan ilişkilerine odaklanmıştır. En bilinen eserleri arasında "Kürk Mantolu Madonna", "İçimizdeki Şeytan", "Yeni Dünya", "Değirmen" ve "Sırça Köşk" bulunur. Ancak Sabahattin Ali'nin yaşamı, yazdığı eserler kadar trajik bir sonla son bulur.

 Hakkında açılan davalar nedeniyle 1948 yılında Türkiye'den kaçma girişiminde bulunduğu sırada, kendisine yardım eden bir kişi tarafından Kırklareli'nde öldürülür. Sabahattin Ali'nin eserleri, ölümünden sonra da Türk edebiyatının önemli bir parçası olarak varlığını sürdürmüş ve birçok dile çevrilerek dünya çapında okuyucularla buluşmuştur.

Büyük Sırlar Veren Küçük Oyunlar Büyük Sırlar Veren Küçük Oyunlar

Her Yıl Olduğu Gibi Yeniden Kırklareli'nde Anılmaya Devam Ediyor

Hakkında açılan davalar neticesinde 1948 yılında Türkiye'den kaçma girişiminde bulunduğu sırada, kendisine yardım eden bir kişi tarafından Kırklareli'nde öldürülen Sabahattin Ali her sene olduğu gibi ölümünün 75. yılında yeniden Kırklareli'nde anılacak.Kırklareli İstasyon Meyda'nın da, Sabahattin Ali Parkı  anıtının önünde 17:30'da yapılacak törende Sabahattin Ali 75. Ölğm yıldönümünde öldüğü bu topraklarda bir kez daha anılacak.(Güfte Çanlı)

Ddddddd

Editör: Güfte Çanlı