"Bölgemiz Afet Bölgesi Olarak İlan Edilmelidir" "Bölgemiz Afet Bölgesi Olarak İlan Edilmelidir"

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday hasadının başlamasıyla birlikte merakla beklenen hububat alım fiyatlarını açıkladı.

Ekmeklik Buğday için ton başına 9,250 TL ve makarnalık buğday için 10,000 TL fiyat belirleyen TMO, arpa fiyatını ton başına 7,250 TL olarak belirledi. Hububatta destekleme primi ise buğday için ton başına 1,750 TL ve arpa için 750 TL olarak duyuruldu. Böylece, destekleme primi sonrası fiyatlar ekmeklik buğdayda 11,000 TL, makarnalık buğdayda 11,750 TL ve arpada 8,000 TL'ye kadar çıkabilecek.

Açıklanan fiyatlar ise CHP’nin beklenti ve taleplerinin altında kaldı. CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi haftalık olağan toplantısında yetkililerin fiyatları en az 15 bin olarak açıklamasının gerektiğini ifade etmişti. Açıklanan fiyatlar Terzi’nin çiftçilerin kar edebilmesi için talep ettiği fiyata yaklaşamadı.

Başkan Terzi geçtiğimiz Çarşamba Buğday ve Hububat fiyatlarıyla alakalı şu açıklamada bulunmuştu; “Harmana çok az bir süre kaldı. Az süre kalmasına rağmen yetkili makamlar tarafından hububat fiyatları hale hazır açıklanmamış durumda. Çiftçinin emeğinin hakkını alabilmesi için buğday fiyatlarının en az 15 bin lira olması gerekiyor. Bu nedenle yetkililere buradan yetkililere sesleniyorum. Çiftçinin haklı çığlığını duyun. Toprak Mahsülleri Ofisine, Tarım ve Orman Bakanlığına sesleniyorum çiftçinin haklı çığlığını duyun. En kısa zamanda hububat fiyatlarını açıklayın buğday fiyatlarının da en az 15 lira olarak açıklanması gerekmektedir.”

"Çiftçinin ölüm fermanıdır"

Terzi Fiyatlarınınduyurulmasının sonrasında sosyal medya üzerinden hükümete yüklenerek; "AKP Hükümeti,çiftçimizin emeğini ve alınterini yok saymıştır. Ekmeklik buğday için açıklanan 9 bin 250 TL/Ton  fiyat çiftçinin ölüm fermanıdır. Çiftçimizin,emeğinin ve alınterinin karşılığını alabilmesi için ekmeklik buğdayın kilogram fiyatı en az 15,00.TL olarak güncellenmelidir" dedi.

Muhabir: Volkan Abuy