Kırklareli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını dün gerçekleştirdi. Derya Bulut Başkanlığında toplanan Meclis olağan gündemine geçmeden önce Belediye içerisinde yerleri değişen çalışanlar konuşuldu.

Başkan Bulut, geçtiğimiz ay gerçekleşen Meclis toplantısının sonunda yaşananları anımsatarak, CHP Grubuna söz hakkı doğduğunu belirtti ve Grup Başkanı Serhat Şişmanoğlu’na söz verdi.

D S C 0486

Şişmanoğlu; “Hoşumuza Gitmedi”

Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop

Bunun üzerine Şişmanoğlu şunları kaydetti; “Sayın Başkanım bildiğiniz gibi 15 Mayıs 2024 tarihli Belediye Meclis toplantısında bir takım beyanlarda bulundunuz. Biz bu beyanlara cevap veremedik. Konuşmanızda Belediyede çalışan Belediye Meclis üyelerinin yakınları ile ilgili bir tespit yaptınız. Bunun hoş olmadığını düşünüyoruz. Çünkü Kırklareli Belediyesi’nde çalışacak olan kişiler yine Kırklareli insanıdır. Dışarıdan insan getirip burada çalıştıramayız. Bu benim de akrabam olabilir, sizin de akrabanız olabilir. Sonuç olarak Meclis üyelerimizin isimlerini zikrederek, yakınlarının Belediyede çalışmasını manidar konuma getirmek bizim çok hoşumuza gitmedi. Bu konuda tekrar bizim gönlümüzü alacağınızı düşünüyoruz.

Bir diğer konu; Son dönemde Belediyede rotasyon şeklinde yerleri değiştirilen arkadaşlarımız oldu. Mutlaka sizin gerekçeniz, bilginiz vardır ama bizim yaptığımız değerlendirmelerde bazılarında yasaya uygun olmayan veya çalışma tanımlamasına uygun olmayan durumlar olduğunu tespit ettik. Örneğin; Yazı İşlerinde çalışan bir personelin, temizlik işlerine aktarılması gibi. Bu konuyu da dile getirmek istedim.”

Ardından Belediye Başkanı Derya Bulut, bir önceki Mecliste CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından kendisine yönelik yapılan basın açıklaması sebebiyle, yine kendisine cevap hakkı doğduğunu ve bu hakkı kullandığını hatırlatarak varsayımlar üzerinden itham edildiğini söyledi. Kırklareli Belediye Başkanı olarak cevap hakkını Belediye Meclisinde kullandığını ifade eden Bulut açıklamalarına şöyle devam etti;

D S C 0501

“Ben Şu Anda Belediye’ye Bir Kişi Alamıyorum”

“Bakın 859 milyon TL’lik bir borç var ve biz bunu afişe etmiyoruz. Bu borcun somutluluğunu ararsanız, nedenini gereksiz personel arayışında bulabilirsiniz. Belediye’nin bu kadar borcunun olmasının sebebi Derya Bulut değil. Sebep belli. Normalde maaş bütçesi, toplam bütçemizin yüzde 30’unu geçmemesi gerekiyor. Şu anda bu oran bizim yüzde 60’larda. Bu ne demek? Ben şu anda Belediye’ye tek bir kişi bile alamıyorum.

“70 Kişiye İhtiyaç Vardı”

Önceki dönemin hatalı uygulamasından dolayı sıkıntılarımızı, bu yüzde 60’a rağmen çözmeye çalışıyoruz. Müdürlerimizle bir araya geliyoruz, istişarelerde bulunuyoruz. “Bir ihtiyacınız var mı?” diye soruyoruz. Temizlik İşleri Müdürümüz bizden işlerin doğru yürüyebilmesi için 42 kişiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Park ve Bahçeler müdiremiz de bize 28 kişiye ihtiyaç olunduğuna dair bir rapor sundu. Yani toplam 70 kişi.

“Kimseyi Ekmeğinden Etmedik”

28 Mart’ta, 27 Mart’ta 26 Mart’ta, son 1 ayda işe başlayanlar var. Peki, biz dedik mi; “Hadi bakalım, işinizden ediyoruz sizi” diye? Sorgusuz, sualsiz son iki ayda işe girenleri işten çıkarma hakkına sahip miyim? Evet sahibim. Ama hayır, kimseyi ekmeğinden etmedik, etmeyeceğiz de. Çünkü bu halk bizi buraya çözümsüzlük için getirmedi, çözüm için getirdi.

“Giren de değil, alanda hata var”

Görev tanımlarına bakıyoruz. Örneğin bir müzisyenin alternatifi yoksa, o görevine devam ediyor. Biz de dedik ki, son bir ayda işe girenleri ihtiyaç duyulan yerlerde kullanalım.  Ben işe girende kabahat bulmuyorum. Herkes işe girmek ister bu dönemde. En doğal hakkıdır. Ama alanda hata var. Ben de alabilirim. Ama bu tabloyla şu anda Belediye’ye bir kişi almak Kırklareli’ne ihanettir.”

D S C 0466-1D S C 0457D S C 0481-1

Editör: Ferdi Kurtbayram