Meclis Toplantısı'nda mali raporların okunmasıyla sakin başlayan toplantı gündem dışı maddeler ile alevlendi. Başkan Bulut'un açıklamalarının ardından toplantıyı bitirerek salondan ayrıldı. CHP Grubu üyeleri ise söz verilmemesinden şikayet ederek Bulut'a cevap niteliğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Karşımızda da Olsanız, Yanımızda da Olsanız"

Gündem maddelerinin sona ermesiyle birlikte 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na dair duygu ve düşüncelerini dile getiren Başkan Bulut, ardından CHP Grubu tarafından yapılan açıklamaya değindi. Kırklareli'ne hizmet için çalışacaklarının altını çizen Bulut, "Kırklareli'ne hizmet etmek için çalışıyoruz. Sizler bu hizmetin karşısında da olsanız, yanımızda da olsanız biz bu hizmeti Kırklareli'ne getireceğiz. Biz istiyoruz ki, hep beraber olalım. Hep beraber yapalım" dedi.

"Birlikte Çalışmalıyız"

Başkan Bulut, CHP Grubu'nun 1. Toplantı sonrasında yaptığı açıklamaya teki gösterdi. Bulut’un açıklamasından satır başları şu şekilde;

“Biz beraber barış ve huzur içerisinde yaşayamadıkça; dış güçlerin özellikle Orta Doğu'da nelere sebep olduğunu gördük. Bu bağlamda bizlerin bu birlik ve bütünlüğe daha çok sahip çıkmalıyız. Bize miras bırakılan Atalarımız tarafından Atatürk  tarafından bizlere miras bırakılan bu millete bu devlete sahip çıkmak noktasında sabırlı bir süreç yönetmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz mecliste alınan kararlara hayırlı olsun dedim. Herkesin kendi takdiridir dedim.

Son dönemde kendime biraz fazla mı sessiz kalıyorum diye sormaya başlıyordum. Ki meclis toplantısı bitti. Ardından bir açıklama geldi. Süreç başladığından bu yana ellerinden listeler var işten atacaklar o olacak bu olacak denildi ama hiçbir şey yapmadık.

Günahsızların canı yanmasın, birileri iş bilmiyor, keyfi yönetim sergiliyor diye biz olan aksaklıkları kanuna nizama soktuk.

Hep şunu söyledim Kırklareli bizden daha değerli. Benden de sizden de hepimizden daha değerli.

Reddetmek en doğal hakkınız. En doğal hakkınızı kullanabilirsiniz.

Reddedilen gündem maddelerinin, reddedilme sebebinin soyut olmasını ifade eden açıklamanın devamında; Belediye Başkanı'na yetki verilmek istenmiş ancak kendisinin yakın ilişkiler içerisinde olduğu ENSAR ve TÜGVA gibi derneklerle diye devam ediyor. Bu açıklamayı yazan arkadaş, bu yakınlığı nasıl somutlaştırdınız. Açıklamada soyutluktan, varsayımdan bahsediyorsunuz. Ancak açıklamanızda iki dernek adı verip, yakın olduğumu söylüyorsunuz. Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz. Bu iyi niyet mi?

Seçim öncesi ziyaretlere değinilmiş. Ancak Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çıksın açıklasın, ziyaretimizi neden kabul etmemişler. Biz kendilerinden randevu talep ettik mi etmedik mi?

Ben de somut geleyim size. Sayın CHP Meclis Üyesi Gürcan Saatçi, eşi ve kayın biladeri belediyemizde çalışıyor. Hiç mahsuru yok benim için ama keyfiyete gelince somutlaştırmak istiyorsanız. Sayın Adem Sevim, üç tane yeğeniniz burada çalışıyor. Sayın Ayşen Kösegil, gelininizin kardeşi, akrabağlarınız burada çalışıyor. Sayın İsmail Doğan, kardeşiniz burada çalışıyor. Sayın Şener Aldemir, oğlunuz gelininiz burada çalışıyor.

Kırklareli’nde Tesettür Festivaline Yoğun İlgi Kırklareli’nde Tesettür Festivaline Yoğun İlgi

Hepsini bir kenara koydum. Tüm birimlerle bayramlaştım. Veterinerliğe de gittim. Kaç personelsiniz dedim. 2 kişinin ismi verildi. Hayır dedim 1 isim daha olması lazım dedim. Yok dendi. Hayır dedim, bir isim daha olması lazım. Anladılar konuyu ve dediler ki hiç görmedik ki... Bu belediye, bu il, bu ülke hepimizin. Ötekileştirmeyin. Ben sizlerle beraber tarih yazmak istiyorum. Ben sizlerle birlikte bu ile hizmet getirmek istiyorum. Ama hayır derseniz size rağmen hizmet gelecek bu ile. 31 Mart geride kaldı bitti o sayfa.”

Açıklamaların ardından Bulut, toplantıyı bitirerek salondan ayrıldı. Bizi takip etmeye devam edin detaylar gelecek.

Editör: Şefik Kenar