Açılış programında yıl boyunca el emeği göz nuru üretilen ürünler sergilendi ve konukların beğenisine sunuldu. Konuşmalar ve halk oyunları ile başlayan programda açılış konuşmasını Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Baş yaptı.

I M G 5389

"3 Bin 745 Türü Bulunmakta"

Kutlama etkinliklerinin hafta boyunca devam edeceğini dile getiren Müdür Baş, "Halk Eğitimi Merkezi olarak en temel görevimiz; her zaman her yerde, herkes için, hayat boyu eğitim faaliyetleri olmuştur. Bakanlığımızın yaptığı düzenlemelerle, hayatın her alanıyla ilgili E-Yaygın kurs modülümüzde, 75 farklı alanda uluslararası standartlarda 2 bin 601 mesleki, bin 144 genel olmak üzere toplam 3 bin 745 kurs türü bulunmaktadır. Bu da kurslara olan ilgiyi her geçen gün artırmıştır" sözlerini dile getirdi.

A1-2

3 Bin 329 Kursiyer Belge Aldı

7'den 70'e her yaştan kursiyerin olduğunu ifade eden Baş, "2023-2024 öğretim yılında merkezimizde 497 kurs açılmıştır. Bu kurslara toplam 8 bin 192 kişi kaydedilmiş. Bunların içerisinde 2 bin 134 bayan kursiyer ile bin 195 erkek kursiyer belge almıştır.

Seramik, El sanatları, nakış gibi kültürel değerleri günümüzde taşıyan kurslarımızın yanında, İngilizce, Bulgarca, Almanca, Fransızca gibi yabancı dil kursları ile aile eğitimi, Gitar, bağlama, ney, diksiyon, seracılık, avcı eğitimleri, çocuk gelişimi, emlak danışmanlığı, ayrıca Gastronomi mutfağımızda temel yemek hazırlama ve aşçı yardımcılığı kursları, açtığımız kurslardan bazılarıdır" ifadelerini dile getirdi.

I M G 5403

"Beşikten Mezara Kadar İlim Öğreniniz"

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, konuşmasında kursiyerlerin önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayarak, "Açmış olduğumuz kurslarda, bu kurslar sayesinde iş bulabilen bir kursiyerimizin çocukları için bir şeyler alamaya gittiğini görünce, neden bu zamana kadar almadın diye sormuştum. Bana parası olmadığını, şimdi kurslar sayesinde para kazanarak çocuklarına istediğini alabildiğini söyledi. O zaman şunu düşündüm, bizler sizin sosyal, ekonomik, kültürel yönden gelişiminizi sağlıyorsak; gerçekten vazifemizi layıkıyla yapıyoruz demektir. Şuan gelişen döneme, ve gelişen teknolojiye uyum sağlayan bir genel müdürlüğümüz var.

Ve peygamberimizin sözleri ile konuşmama son vermek istiyorum. 'Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.' Hayat Boyu Öğrenme Haftamız kutlu olsun" sözlerini ifade etti.

I M G 5415

HEM Kursları Potansiyelleri Arttırıyor

Kursların gelişim için iyi imkan sağladığının altını çizen Kırklareli Valisi Birol Ekici, "Dünya her geçen gün daha karmaşık hale geliyor. Hepimiz yüz metrekarelik evlerde yaşıyoruz. Ve mutlaka dışarı çıkmamız ve sosyalleşmemiz gerekiyor. Modern hayatın dayattığı hareketsizlik bizi her geçen gün daha kötü bir hale dönüştürüyor. Halk Eğitim Merkezi kursları, bunları kırıyor. Kendi potansiyellerimizi göstermemizi imkan sağlıyor. Aslında her insanın doğuştan gelen potansiyeli var. Bunların geliştirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede birazdan kursiyerlerimizin potansiyellerimizi göreceğiz" dedi.

Gençlerin Yol Haritası Olacak Gençlerin Yol Haritası Olacak

I M G 5475

Miniklerden Dört Dörtlük Performans

Konuşmaların ardından halk oyunları ev sportif gösteriler sergileyen minikler, konuklardan büyük alkış aldı. Gösterilerin ardında, HEM Salonu'nda yıl boyu büyük emekler verilerek yapılan ürünler sergilendi. Konukların beğenisine sunulan ürünler, takdir topladı.

I M G 5467I M G 5445I M G 5464I M G 5426I M G 5438I M G 5380I M G 5382I M G 5374I M G 5372I M G 5373

Editör: Şefik Kenar